Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

taja05 -> Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (10.3.2006 11:25:40)

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in sicer, katere žitne kašice ne vsebujejo adaptiranega mleka?

Hvala!

mojcapr -> RE: Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (10.3.2006 11:27:23)

Nekaj jih je od Milupe, drugače pa Podravka in ... Preberi na škatli.
Lep deževen dan

Seven* -> RE: Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (10.3.2006 11:29:11)

ALNATURA.  dobis jo v DM-u. suuuuuper kasice brez dodatkov.. 

poliloni -> RE: Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (10.3.2006 12:19:34)

Praviloma je atko, da tiste , ki naj bi se mešale z mlekom!!!! Tiste pa, ki se mešajo z vodo, vsebujejo adaptirano mleko!

Seven* -> RE: Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (10.3.2006 12:21:33)

Na teh Alnaturinih kasicah pise, da se lahko pripravijo tudi samo z vodo. Lahko pa si mama tudi izcrpa mleko (v primeru, da ga ima) in doda kasicam. Morda bi bilo vredno poskusiti tudi zmesati s kaksnim naravnim sokom.

PBJ -> RE: Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (10.3.2006 13:59:19)

Če je otrok alergičen na KM, potem pridejo v upoštev Alnatura kašice, ki se res dobijo v DM-u: npr. Alnatura (Hirse brei-prosena kaša, Reisbrei- riževa kaša, ki je tudi z jabolkami in hruškami) Te so brez glutena, brez mleka in brez sladkorja. Piše na škatli.
Nekaj ima tudi Milupa: npr. 7-korn po 6.m. Vse piše na škatlah.
Sem že gledala tudi druge kašice brez adaptiranega mleka, ampak je vmes čokolada, ki pa  vsebuje mleko.

coco -> RE: Žitne kašice, ki ne vsebujejo adaptiranega mleka (12.3.2006 13:43:23)

Ostale mamice so že veliko povedale, jaz ti lahko dodam še to, da boš lažje našla Milupine kašice brez mleka. Do zdaj sem opazila, da so to tiste ki so v svetlo modrih škatlah - za vsak slučaj pa še preveri da na njih piše "milchfrei".
Pa dober tek!
lp, coco

P.S.Sama imam pa namen še sprobati Bebi žitno kašico z gozdnimi sadeži, saj v sestavinah ni vidno da bi vsebovala mlečne izdelke (čeprav pa ne piše da so brezmlečne (?!) - bomo videli!

Stran: [1]