CatJa -> RE: Kdor ne dela, naj ne je? (10.3.2006 14:58:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: wanabe Kaj se pa to pravi, da ti zavod išče službo, ti pa se odločaš ali boš to sprejel ali ne? Zavod naj bi bil izhod v skrajni sili (torej ko nimaš drugih možnosti). Če pa ti je druga možnost ponujena, pa to pomeni, da ti denarna podpora ne pripada. Oh, ko bi jo vsaj iskal - Zavod. Mene v osmih mesecih, kar sem na Zavodu, niso napotili na niti en razgovor, kaj šele, da bi se lahko njim zahvalila za dobljeno službo. Ko sem svetovalko vprašala, zakaj je tako (da me ne napotijo vsaj na razgovor), mi je pojasnila, da to ni njihova prvenstvena naloga - iskanje zaposlitev. Ne vem, zakaj hudiča se imenuje Zavod za zaposlovanje. In kako to misliš, da je Zavod izhod v skrajni sili? In kakšne naj bi bile tiste druge možnosti? Da bi brezposelnim kar Janša ali kdo iz naše pametne vlade iz svojega žepa nakazoval podporo? Verjamem, da še nisi imela te sreče, da bi ostala brez zaposlitve in tako verjetno ne veš, da moraš za prejemanje nadomestila na Zavodu izpolnjevat dol. pogoje. Za začetek moraš imeti kar nekaj delovne dobe, recimo. In kot je že Cipresa povedala, je to nadomestilo časovno omejeno. Če kdo pozna primere, da kdo iz čudnih razlogov zavrača ponujene službe za ekonomista (najraje na Celjskem področju), se priporočam!
|
|
|
|