Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Teja N -> Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 15:19:34)

Hoj!

Ker se je od starejšega batca še naš 4-mesečnik  nelezel, je ful bogi, z vročino in iz noska se mu v grlo vliva ful sluzi, kar se mu zelo zaletava.

V nos mu dam par kapljic fizioloke, več se ne upam, saj se mi kar davit začne, pa malo poskušam ven spravit z svaljkom iz vate ali aspiratorčkom, pa ne gre nič, ker je tako tekoče.

Kako naj mu pamagam, tako ga moti!?

LP
Teja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anitaz -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 16:10:00)

Probaj s pumpico mu spravit ven. Pri nas gre to super! Zamaši mu eno nosnico, v drugo mu daj pumpico in hkrati ko pritisneš na pumpico mu moraš drugo nosnico zapret. In gre super ven![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Probaj! 




Teja N -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 16:19:39)

Saj ravo tako ne ge nič. Če je bolj gosto, gre res lepo, on pa ima čisto tekočino v nosku in ne rata.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




lelaval -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 17:30:17)

Če ne gre z ničemer, počakaj kak dan ali dva, mu bo itak samo ven teklo. Če mu gre na živce brisanje noska, pa se igraj s tetra pleničko in mu hitri potegneš. Res, da mu bo skozi teklo iz noska, a več kot 2 dni ne bo, potem pa se bo sluz zgostila in bo lažje.




Anonimen -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 17:45:56)

jaz mu najprej fiziološko dam noter, da malo zmehča, potem pa spucam s tanko vatirano palčko




XXYY -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 19:53:23)

Živjo!

Tudi midve z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sve imele full zamašen nosek in full sluzi v nosku. Pa nama je zdravnica rekla, da ji moram dajati 1000x na dan fiziološko raztopino in potem probaj s kakšno vatirano palčko nosek spucat, da bo vsaj malo kihnil. To full pomaga, mogoče potem daš še z aspiratorčkom nekaj ven. Če bo šlo.

V glavnem dajej full fiziološke raztopine v nosek. Samo pazi, če mu ne boš spucala noska, se lahko poslabša in okuži bronhije.

Ko mu daješ fiziološko, mu malo nagni glavo nazaj in mu daj notri, da on to poje. Nič mu ne bo hudega. Ta fiziološka raztopina oz. nekaj sluzi gre skozi želodec (bruhanje - to je dobr znak - nič bati) in čez črevo. Tako, da mu res dajej full fiziološke raztopine. Da ne boste tako pristali v bolnici kot smo mi.

Če pa ne bo bolje pa pojdi takoj k zdravniku. In bodi pozorna na njegovo dihanje in njegov kašelj. Če boš videla, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] težko diha in zraven tudi kašlja, pejt prosim res takoj k zdravniku. Ker zdaj razsaja viroza bronhitisa, ki pa je za dojenčke zelo nevarna.

Vso srečo.




sarazan -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (9.3.2006 21:51:30)

Meni je pediatrinja rekla, da lahko dam tudi po 1 ml fiziološke naenkrat, potem pa s Chicco-vim aspiratorčkem (ker ima mehki nastavek) posrkam ven.
In, kot so že predhodnice rekle, čim večkrat na dan.




Teja N -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (10.3.2006 9:54:05)

Pri pediatrinji sva že bila pred dvemi dnevi, ker je veliko bruhal in sva dobila že napotnico za bolnico, če bi se slabšalo. Takrat mu je dolgo pljuča poslušala in so v redu, torej kašlja samo zaradi sluzi iz noska. No, pol ko se je bruhanje malo izboljšalo, je pa vročino dobil.
Ga imam čisto malo oblečenega in pokritega le z rjuho.Vmu ful počasi narašča, čakam do 38,5 C, ko mu dam kar svečko.
Pravi zdravnica, če bi težko dihal in imel naenkrat ful vročine, gremo na infekcijsko.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Res upam, da se mi bo pozdravil.

Lp,
Teja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Badeja -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (11.3.2006 10:26:11)

Poskusi še naredit iz vate svaljek in mu na ta način očisti nosek. Meni gre full lepo ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Vatico namočim v vodo, oblikujem svaljek in očistim. Ravno to tekoče sem s tem najlažje spravila ven.

LP




vanč -> RE: Kako naj akem malčku dobro spucam nos? (11.3.2006 10:54:33)

Pri nas je zelo dobro delovala fiziološka v spreju. (Nisita) Ko špricneš v nosnice gre fiziološka bolj globoko do sinusov in je bolj učinkovita. Pa še tale sprej ga je podražil, da je takoj kihnil in s kihom se mu je vsulo res veliko sluzi.




Stran: [1]