Anonimen
|
Pes ni avto, ki ga postavimo v garažo in ni igračka, ki jo otrok zavrže,ko se je naveliča _____________________________________________ 1. Moje življenje je dolgo približno 15 let. Vsaka ločitev od tebe je zame boleča. ************************************************ 2. Občutljiv sem in ranljiv. Karkoli mi narediš,dobro ali slabo, se bo vedno vtisnilo v mojo dušo. ************************************************ 3. Nikoli ne kriči name. Ne jezi se name, ne privezuj me in ne zapiraj me za kazen. Ti imaš svoje delo, prijatelje, zabavo... Jaz imam samo tebe. ************************************************ 4. Prosim te, pogovarjaj se z mano. Čeprav ne razumem tvoje govorice, poznam tvoj glas in ta naj bo včasih samo zame. ************************************************ 5.Bodi potrpežljiv z menoj in mi daj dovolj časa, da bom razumel kaj hočeš od mene. Zaupaj mi, to mi veliko pomeni. ************************************************ 6. Preden me udariš, pomisli, da bi te lahko s svojimi zobmi hudo poškodoval, vendar mi niti na misel ne pride,da bi to storil. Spoštujem te kot"vodjo tropa", vendar ne zahtevaj,da se sebe popolnoma odrečem. ************************************************ 7. Ko me oštevaš,d a sem neubogljiv, pomisli: morda sem bolan. Morda sem žejen ali lačen.Morda me zebe ali mi je vroče. Morda pa me večkrat puščaš samega. Najhuje mi je, ker si me obsodil na verigo,s katere me ne snameš niti toliko, da bi se dobro natekel. Zato trpim in sem zagrenjen. ************************************************ 8. Ko se postaram skrbi zame. Tudi ti boš ostarel. ************************************************ 9. Spremljaj me na moji zadnji poti, naj ne umrem v tvoji odsotnosti. Ne izgovarjaj se,da to ne moreš gledati. Veš, s teboj mi je vse veliko lažje-tudi smrt. ************************************************* 10. Ko me ne bo več,vzemi drugega psa, ki išče gospodarja. Ne boj se navezanosti in novega trpljenja. Z novim prijateljem podaljšuješ moje trajanje - vse je povezano. *************************************************
< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 4.7.2006 23:02:41 >
|