eva1 -> RE: LOKALNA ANASTEZIJA-izkušnje? (8.3.2006 20:05:57)
|
IZVIRNO SPOROČILO: elanor Čez čas me čaka večji poseg na čeljustni kirurgiji.Datum imam 10.1.07,a bo vrjetno kar veliko prej(mam veze).V ponedeljek sem bila na zadnjem pregledu in moj kirurg(ki me bo operiral) se je odločil za lokalno anastezijo.Ker je sama še nikoli nisem imela,imam nekaj vprašanj: - Vem,da sedaj ne smem več jemati "aspirina".Česa vse še ne smem početi/zaužiti pred posegom? Ne smeš jemati zdravila, ki rečijo kri-mislim, pri domači uporabi je to le Aspirin(ne smeš ga jemati kakšen teden prej in tudi po posegu ne)
- Ali poseg čutiš,ali ne?Vseeno boli?Ne bi smela čutiti bolečine, ampak le to, da se nekaj dogaja!
- A si po posegu omotičen?Lokalna anastezija ne pušča nobenih posledic...le tisti del je nekaj časa umirtvičen
- Kakšna so tveganja?jih skoraj ni!
- Ali na prejem anastezije kaj vpliva,če imaš migreno,ali če si na dan OP prehlajen,bolan ali imaš menstruacijo?Med M ponavadi ne opravljajo nobenih posegov niti puljenje zob! Če imaš migreno vzemi lekadol, to ni panike, pri kakšnih prehladih pa ne vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
- A pri lokalni anasteziji med posegom veš čisto vse,kar se dogaja s tabo?ja
- Glede na to,da je poseg v ustni votlini-kaj vse mi bodo omrtvili?Strah me je,da ne bom mogla dihati skozi usta,ker skozi nos ne morem oz. zelo težko.ja omrtvili bojo le del okoli zoba, dihala boš lahko, vendar čez usta vrjetno težje...
Mene stvar zares skrbi.Upam,da mi bo katera znala odgovoriti na moja vprašanja...že v naprej hvala!
|
|
|
|