Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Čiščenje nosa, kot se šika 8.3.2006 15:03:06
|
|
|
|
Teja N
|
Takole Naš Timotej je že v petek dobil antibiotik zaradi vnetega ušesa, kot sem že pisala, pa ga nikakor ni hotel vzet. V ponedeljek smo šli nazaj k zdravnici in dobili napotnico za otologinjo v ZD Metelkova. Ušesa se rada vnamejo, če se med prehladom ne puca dovolj noska. Ko ji je mož povedal, da pridno pucamo nosek s Sterimarom, je rekla, naj tisto kar stran vržemo. Potem so mu tam spucali nos s flaško, v kateri je pol deci (!) fiziološke in mu vse nenkrat špricnili v nos, v vsako nosnico. Seveda se je drl kot nor, ampak kakšno kepo je potem ta otrok useknil ven ! ! Še nikoli v življenju toliko! Je revež prvič sploh normalno zadihal. Sedaj mu moramo takole pucat vsak dan dvakrat, me prav zanima, kako nam bo ratalo, ga je treba kar pošteno držat. Upam, da se bo navadil. Pa nov antibiotik smo dobili, na 12 ur in mu ga mešamo v sok, zaenkrat deluje. Seveda ne sme videt, da smo kaj not zlili. Da bo mera polna, sem se nalezla še jaz in imam namesto nosa eno puščajočo pipo, pa grlo me boli, da hodim okoli s cunjo okoli vrata....No danes je pa še Nik začel nekaj smrkat Zaenkrat je samo še mož zdrav, bomo videli, kako dolgo. Lp, Teja
|
|
RE: Čiščenje nosa, kot se šika 8.3.2006 15:28:10
|
|
|
|
Jutra
|
Moja hčerka je imela kronično vnetje ušes, ker se je ob najmanjšem smrkanju zabasal sluhovod Dali smo že vse skozi in sedaj že dva meseca porabimo ca. slab liter fiziološke raztopine na dan, ker ji jo vsaj 2x/dan špricamo v nos. ZELO učinkovito!!! Prve dni se je logično zelo upirala. Potem je pa to sprejela kot nujno zlo.
|
|
RE: Čiščenje nosa, kot se šika 8.3.2006 21:00:02
|
|
|
|
cicido
|
Pri meni je Zan na Metelkovo hodil k dr. Godini, ki nam je dejala, da bi mogli tako "pucati nos" vsak dan. S tem bi velikokrat preprecili razne bolezni grla, uses in dihal.
|
|
|
|
RE: Čiščenje nosa, kot se šika 9.3.2006 9:02:27
|
|
|
|
kaja11
|
A mi lahko samo poveste s čim jih špricnete fiziološko v nos.... z injekcijo ali kako drugače??
|
|
|
|
RE: Čiščenje nosa, kot se šika 9.3.2006 11:21:38
|
|
|
|
Mikica
|
Enkrat sem kupila fiziološko v majhni plastenki (20 ml), ki jo zdaj uporabljamo za spricanje v nos (iz velike plasstenke fiziološko prelijeko v to tamalo). Ko vidi, da jo imam v rokah, odkimava in "ne noska".
|
|
|
|
RE: Čiščenje nosa, kot se šika 9.3.2006 11:24:48
|
|
|
|
bini
|
mi imamo tud stalno vneta ušesa in zamašen nos... ja, treba je čimvečkrat dajat vodo v nos - čimvečje količine... kolikor zmore... tista flaška ki jo omenjaš ima 20ml... nam je zadnjič sestra pokazal še bolj učinkovit način kako vodo spravit not - brizgo napolniš s fiziološko in direkt notr.. naša se je že čist navadla na to in res pomaga in spuca zadevo... ampak 2krat na dan je to zadost takrat ko je nos skoraj čist, takrat ko ima pa zamašen nos pa mi to delamo tud po 10krat na dan... naša je zdej kar mala odvisnica od fiziološke, ker jo hoče potem tud za pit
|
|
|
|
RE: Čiščenje nosa, kot se šika 9.3.2006 12:48:04
|
|
|
|
piščanc
|
meni je najbolj učinkovita in tudi 'čista' metoda z fiziološko raztopino iz Nivee, ki je v majhnih ampulah. jaz za vsako nosnico vzamem eno ampulo - prisilen prijem, da leži na hrbtu, potem stisnem ampulo v nos - najbolje da celo (5 ml) in potem jo spustim (še vedno v nosku) da ampula nazaj potegne vso vsebino noska - celi smrklji gredo ven in to direktno v ampulo. traja pa par sekund za čiščenje noska je res potrebna velika količina tekočine
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.