ninice? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


rumena -> ninice? (8.3.2006 8:31:24)

V vaših sporočilih sem brala, da za spanje uporabljajo vaši otročki ninice, da jih lažje uspavate in me zanima kakšne.
Kako sta otročke pripravile, da so prespali celo noč (21-7) in pri katerih mesecih? Kakšne načine ste za to uporabile?




Mina1 -> RE: ninice? (8.3.2006 8:44:53)

Ninica je lahko dekica, navadna tetra plenička, še najboje takšna, s katero si ti spala eno noč (ker otroček rad voha svojo mamico), mogoče kakšna mehka igračka.

Moja oba navihančka imata vsak svojo ninico ali pa kar več ninic, pa prvi ni spal 2 leti in pol, sedaj drugi še bolj grozno štrajka milijonkrat na noč, pa je stra eno leto.





KODA -> RE: ninice? (8.3.2006 11:26:58)

Tastarejši ima še danes pri skoraj 6 letih,šezmeraj za ninico opico,ki sem jo jaz dobila za rojstni dan.
Tamlajši,pa ima štorkljo,ki sem jo dobila po telegramu v porodnišnico.
Oba sta si to izbrala sama.




Gordana-3 -> RE: ninice? (8.3.2006 11:46:09)

moja pupa ni hotela imeti ničesar, vse dokler sem jo tudi ponoči dojila (do 18 meseca). sem ji dajala dekico, pleničko, mehko igračko ... nič ni bilo dobro. ko sem jo prenehala dojit je eno jutro preden je šla v vrtec med svojimi igračkami zagledala plišasto kravico in od takrat je to njena ninica, ki ji pravi kava. sedaj je stara 23 mesecev in nekako od 21 meseca prespi celo noč - od takrat, ko ponoči ni bilo več mleka v flaški, ampak voda. včasih se zbudi in zahteva svojo "kavo", ki jo moramo imeti s sabo kamorkoli gremo.




doroteja23 -> RE: ninice? (8.3.2006 12:21:32)

Moja ima čez dan pleničko, čez noč pa nič. Spat pa je celo noč začela sama od sebe. Je se pa to zgodilo hitro. Zdaj pa prespi od 7-8 zvečer pa do 6-7 zjutraj.




petraz -> RE: ninice? (8.3.2006 12:42:36)

Naš je en čas lažje zaspol s pomočjo tetra pleničke, sedaj pa je pozabil nanjo. Star bo 10. mesecev. Je pa res, da brez zize ne gre spati!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




lelaval -> RE: ninice? (8.3.2006 13:00:43)

Navadno tetra pleničko, sem si dala, ko sem jo dojila že čisto na začetku. Ker je ostal vonj od mene (predvsem od mleka), sem pustila pleničko kar zraven nje, ko pa je začela vlečt nase, pa si jo drži ali potegne čez obrazek.
Pri prvi hčeri me je bilo strah, da se bo zadušila in sem ji 'ajo' vzela vstran, sinu in drugi hčeri pa sem pustila (po pogovorih z drugimi mamicami).
Sin si je kasneje izbral kužka snoopya za spat + še nekaj kužkov, ajo pa je pustil, ko je bil star 5 let, ker si jo je nosil v vrtec, tam pa so se kregali, čigava je katera aja., hčera pa ima baby borna in enega plišastega medvedka, ki ga je dobila od svojega 'fanta'., najmlajša pa pri skoraj 9 mesecih 'carta' pleničko.




Adelina -> RE: ninice? (8.3.2006 14:24:30)

Naš ima za ninico pikapolonico iz telegrama. Pravi je pika-poka, jo je pa izbral šele par mesecev nazaj. Vem, da je bilo že po 1 letu, zdaj je star 20 mesecev. Je pa že pri dveh mesecev spal celo noč-torej brez ninice-, pri 9 mesecih pa se je žačel zbujati. Sedaj pa kakšne 2 noči prespi (od ca. 20.30 do 6.30 ali 7.00), pol se pa spet kakšno noč zbudi. Torej pri nas ninica ni bila pogoj, da bi prespal celo noč, res pa ga zdaj navajam, da sam zaspi s piko-poko (čez dan, zvečer in če se ponoči zbudi). Prej sem morala sedeti zraven in ga ponavadi držati za roko, sedaj pa nam kar uspeva s piko (pri očiju pa ponavadi doseže-z jokom- da preden zaspi sedi poleg njega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




chips -> RE: ninice? (8.3.2006 14:54:55)

Naša pa je imela en čas tetra pleničko,kakšen mesec sedaj sva ji pa kupila crtljivčka v Baby Centru(krpica ki ima na sredini medvedkovo glavo in na vogalu gumo za grizit).Pa se ji tako dopade,ko jo zagleda stegne rokice in jo tako k sebi stisne.




bobek05 -> RE: ninice? (8.3.2006 21:00:00)

- Anej ima navadno tetra plenico (vedno drugo, kar je super, ker jih lahko perem)

- nič nismo delali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kar sam se je odločil, da bo prespal noč (vendar ima Anej že skoraj od rojstva flaško); ob rojstvu se je prebujal 2x na noč, potem 1x

- 1. je prespal noč pri 2 mesecih in 3 tednih in od takrat je bolj ali manj vedno prespal noč, le zadnje dneve ga nekaj "sračka" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] še nismo našli vzroka, ampak zobki očitno niso




Stran: [1]