PBJ -> RE: Zakaj jok pred spanjem??? (8.3.2006 22:04:39)
|
Pri nas zaenkrat s tem nimamo težav (trkam). Otroci so različni in tu ni nekih točnih receptov. Naš pred spanjem posluša glasbo in brez težav zaspi. Je pa res, da sva ga na to navajala že od prvega meseca. Zadnje dneve mu je pa všeč ena plišasta miška, ki sem mu jo na prijeten način predstavila - skupaj s pesmico o miški. Moj namen je bil, da bi šla z njim spančkat podnevi, ker čez dan rabi malo več časa preden zaspi. No, in z njim gre spat tudi zvečer, ker mu je postala zelo všeč, prav stiska jo k sebi. Poskusi s kakšnim ritualom pred spanjem npr. da pomahata, pošljeta poljubčke oz. zaželita lahko noč njenim igračam, jo v sobici še malo pocartaš - ob tem imejta le nežno lučko; ji tiho šepetaš (to jaz prakticiram čez dan - sedem ob njegovo posteljo in mu šepetam kakšne pesmice in od pozornega poslušanja postane zelo utrujen)... Če se le da, jo pred spanjem poskusi čim bolj umiriti - pa saj boš sama našla najboljšo varianto za tvojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
|
|
|
|