simona2
|
Kim22 glede na to, da si z Maribora, predvidevam, da si delala v mariborski bolnišnici, saj iz lastnih izkušenj vem, da se na ljubljanski pediatriji sestre sploh ne ali pa zelo redko potrudijo za naše . Midve z mojo sva bili 2x hospitalizirani za 2 dni na pediatriji (hvala bogu samo za dnevni hospital in sva lahko popoldan šli domov) in sem videla toliko "strašnega", da svoje nikoli ne bi pustila same niti za trenutek. V sosednji sobi je namreč bila punčka, ki jo je mamica pripeljala, ker pa je imela še enega večjega otroka, je morala tega po vsej verjetnosti nekam odpeljati in je za ta čas pustila punčko samo (staro približno leto in pol). Detece je tako jokalo, da je bilo že popolnoma brez moči (stene med sobami so steklene, zato sem jo ves čas ggledala), pa se ni niti ena sestra niti obrnila, čeprav so sedele v sobi in klepetale z eno mamico, ki je bila v isti sobi. Tudi tista mamica je morala biti brezsrčna, saj ni boge punčice niti pogledala. Ko nisem mogla več zdržati sem našo sobno sestro vprašala, zakaj punčka tako joče in če lahko grem jaz tja, saj je moja zaspala. Pa mi je rekla, da na žalost ne smeš hodit v druge sobe. No dete je neumorno jokalo več ur dokler le ni prišla glavna sestra in jo dvignila, takrat pa je takoj nehala. Ko je prišla mama pa je bilo veselje vsesplošno in niti solzice več. Toliko o temu, kako se naši malčki potolažijo in jim je fino, ko nas ni. Morda delam kakšni sestri krivico, vendar moja izkušnja je taka in vem, da so vajene vsega hudega, pa kljub temu zame to ni opravičilo. Zato mamice, če ste le lahko s svojimi pikicami bodite. Mislim, da jim bo zato veliko lažje,, ne glede na to ali dojite ali ne. Takrat vas potrebujejo. Saj je tudi vam fino, če je nekdo ob vas, ko ste bolne ali ne?