tana-2 -> RE: intraventrikularna drenaža (5.5.2006 17:36:19)
|
Pozdravljena, moram ti povedati, da sem tudi jaz zelo vesela, da sem te našla, ker že četrto leto iščem ljudi s podono diagnozo, pa jih kar nekako ne najdem, ali nimajo želje po tej komunikaciji. Koliko je star tvoj sine? Moj je imle zdaj štiri leta. Nama so rekli, da bo verjetno tudi potreboval podaljšanje cevk. Vem pa za nekaj primerov, ko podaljšanja niso potrebovali, ker jim je pač glava zrasla in je sistem začel delovati sam. Močno upam, da bo tudi pri nas tako. V vsakem primeru pa podaljšavo napravijo v trebušni votlini, torej ne operirajo glave. Midva sva pred četrto operacijo že poiskala veze v Zagrebu, kjer je dr. Paladin že takrat operiral z na zunaj nastavljivimi šanti. Ker pa je bilo pri nas vedno urgentno, sav potem ostala v SLO. Dr. Koršič, ki ga je operiral, pa nama je rekel, da je tako lai tako premajhen. Ima pa tudi moj sine napeljano v trebušno votlino. Kar se tiče telovadbe, so nama vsi rekli, da pravzaprav ni nobenih omejitev. Mi živimo normalno. Pri treh letih (prej kot tastarejši sine) se je naučil voziti kolo, letos je začel smučati. Če pade, pade vedno na roke, fizioterapija mu je blaaaaazno koristila. On je neverjeten, sama sem pa (še vedno)precej prestrašena. Zdi se mi, da sem že zelo mirna, če pa samo omeni, da ga boli glava, i gre kar na bruhanje. Zanimivo pa je to, da smo po zadnji operaciji imeli 2x kontrolo, 1x CT in to je to. Nobenih kontrol in ničesar. Povedali so nama, da morava biti pozorna na zaspanost, in bruhanje in da so to znaki, da je nekaj narobe. In to je vse. Kako je bilo pa z vami? Oglasi se še kaj, zelo sem vesela, da se imam s kom za "pogovoriti" o tem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|