Ovnica78 -> Težave že 2 meseca (6.3.2006 13:03:21)
|
Že dvakrat sem pisala o mojih težavah z dojenjem, ki pa se še vedno niso umirile. Moj fantič je danes star že dva meseca, dojenje se pa še vedno ni uredilo oz. mleko zreguliralo tako kot naj bi se. Do sedaj sem imela že 4 mastitise. Prvič sem se zdravila z antibiotikom, potem pa ne več, ker mislim, da to ni dobro za malega. Vedno sem dobila vročino, otrdlino in rdeč madež na dojki. Po dveh ali treh dneh sem se zopet pozdravila in je bilo vse COOL. Ko sem že mislila, da se bo vse uredilo, imela sem že manj mleka, pravzaprav me je bilo strah, da ga imam premalo, je zopet prišlo do navala mleka in zopet se mi je vse zamašilo. To je bilo ta vikend. Zelo me je zdelala vročina, tako kot vedno. Včeraj in danes nimam več vročine, vendar v dojki še vedno čutim zatrdlino za katero upam, da bo izginila. Mleka imam občutno manj, tako, da me skrbi, da bi ga imela premalo. Malček se sicer ne pritožuje. Spije mi obe dojki (prej mu je bila dovolj ena). Prej sta bili dojki vedno tako polni in je mleko kar špricalo, zdaj pa se mi zdita tako prazni. Kako naj vem, da poje dovolj? Ali bi me moralo skrbet? Zvečer je bil sicer še malo nemiren, ko se je najedel, vendar je zaspal, ko sem mu dala dudo. Ali ima mogoče še katera podobne izkušnje in mi lahko napiše kakšen nasvet. Sem že čisto obupana. Vedno sem si predstavljala dojenje kot nekaj najlepšega kar se dogaja med materjo in otrokom in si nisem predstavljala, da so lahko z dojenjem tudi takšne težave.
|
|
|
|