|
RE: Evo, še ena izdana 7.3.2006 10:22:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Se popolnoma strinjam s teboj. Kot da smo generacija pesimistov, kjer je vedno vse na pol prazno, "tamladi" temu rečejo "kar nekej" in brez veze, da o cinizmu in nihilizmu sploh ne govorimo. Pa če pomisliš, se zgodi veliko lepega, dobrega, pozitivnega, da ne rečem celo navdušujočega; ampak o tem nekako ni moderno razpravljati - ali še bolje, tisti, ki so blagoslovljeni z lepim in dobrim, kar težko o tem govorijo, ker se nemudoma vklopi znan splošni obrambni mehanizem v stilu nevoščljivosti in včasih celo žlehtnobe. Pa se blagoslov kaj hitro obrne v prekletstvo. Se ne spomnim kdaj sem nazadnje (izven svoje družine, za katero sem neizmerno hvaležna) slišala pristne besede pohvale ali veselja nad dobro opravljenim delom. Nemalokrat pa se mi je zgodilo, da so tudi takozvani prijatelji ugotavljali, da sta moj optimizem in dobra volja le trenutna stvar, ker "mi pač gre v življenju vse prav" in me svarili "boš že še videla, ko boš..., če boš...". Meni pa ni za tiste "ko -je" in "če -je", ker se življenje dogaja tukaj in zdaj. In če bom samo trepetala kaj bo jutri in kaj se vse lahko zgodi, bo moje življenje en sam strah, panika in paranoja. Hvala lepa za tako življenje. Nekdo je rekel, da je svetnik tisti, ki živi za sedanji trenutek in ga dodobra izpolni. Ja, na takšno svetost pristanem takoj in cela. Pa to ne pomeni, da me žalostne stvari ne prizadenejo ali pa da sem imuna na človeško stisko. Morda sem še bolj občutljiva; le da gledam na vse to iz vidika - kako ukrepati, kako pomagati, kako izboljšati in moje geslo je - "če ne moreš pomagati, se potrudi, da vsaj ne boš škodil". In še to, zakaj sem anonimna. Ker je včasih lažje povedati tako. Iskrenost se pač v našem svetu še vedno kaznuje. Tebe Tyazy pa navkljub dejstvu pa cenim zaradi tega, ker napišeš, kar misliš, ker se ne obračaš po vetru in pišeš tisto, kar bi večina od tebe pričakovala, čeprav mi ni všeč, kadar te napade kakšno posebno cinično razpoloženje , ampak to je že druga zgodba. Lep dan je - upam, da ga večina vidi....
|
|
|