vanilla -> RE: ležeč porod ali lahko drugače ?! (3.8.2009 18:11:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Jaz sem imela umetne popadke, dokler se nisem odprla za 10cm sem sedela na žogi mož zadaj mene da nisem padla in smo lepo predihavali..vmes sem se ulegla samo toliko da so me pregledali..potem ko sem se čist odprla, pa mi je najbolj pasalo da sem stala ob postelji, na posteljo sem se naslonila, tak da sem potem do zanjega popadka tako ostalo..potem sem se ulegla in je babca prerezala presredek in smo rodili...rodila sem v trbovljah, mi je pa tako zelo pasalo, ko sem ležala me je 10x bolj bolelo, kot ko sem stala...pa še gravitracija svoje naredi! Pri meni podobno. Niti pod razno mi ni pasalo ležat, ker me je takrat še tristokrat bolj bolelo. Samo finalni iztis je bil leže oz. sem glavo potisnila k prsim, noge k sebi (držala sta jih mož in babica, vsak eno).... Vse do konca pa sem bila ob postelji in čepela, klečala, stala... Da bi na boku ležala, joj prejoj, ni šans, tako je bolelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Nisem bila rezana niti šivana, je pa babica rekla, da če bi dejansko bilo omogočeno rojevati čepe ali stoje, bi morala ona pod mano nekako biti in gledati, kaj se dogaja (dostop je precej otežan zaradi položaja) in bi definitivno pri takem položaju morala bit rezana. Ker pa sem ležala, mi je lepo varovala presredek in s prsti pomagala glavici, da je prišla hitreje ven.
|
|
|
|