nimivečpomoči -> RE: atopični dermatitis-kreme (9.1.2008 0:06:43)
|
pozdravljeni! ravno sem malo poizvedovala po netu o svoji 'bolezni' in naletela sem tudi na tole spletno stran. Morem priznat, da sem kar nemalo šokirana, koliko nas je s takšnim problemov. No ja, jaz nimam probleme s svojo bebico, ampak kar s sabo. Diagnozo atopični dermatitis mi je postavila dermatologinja. zanimivo pri meni je, da je vse to izbruhnilo šele pri dobrih 12 letih starosti. Od takrat in vse do sedaj sem uporabljala vse možne izdelke za omilitev tegob. lahko bi rekla, da sem nekakšen 'poskusni zajček', saj sem zares poskusila prav vse. In posledica vsega tega je sedaj tudi stanje moje kože. kolikor sem prebrala na forumu, vam lahko svetujem le sledeče... iz lastnih izkušenj vam svetujem in močno priporočam, da svojim malčkov ne mažete z advantanom... niti v mešanici, niti v najmanših procentih. sama sem uporabljala advantan takoj na začetku, ko je prišel na slovenski trg. seveda nova stvar na trgu pomeni tudi, da je bilo obdobje, ko se je na veliko pisalo recepte za to zdravilo. mogoče bo pa le pomagalo. popolnoma zgrešeno. jaz sem bila seveda med tistimi ki so prvi poskusili in se zdravili z advantanom. Danes mi je žal in če bi vedel, da je po tej kremi več škode kot koristi, bi raje trpela, se praskala in izgledala kot zombi. ena izmed večih posledic je tanjšanje kože. jaz sem to opazila že pri prvem mesecu mazanja in nemudoma obvestila zdravnika. prekinila sem s to terapijo in dobila drugo mazilo. In kje je kiks pri avantanu? koža se je tako navadila na to kremo, da ni sprejemala več drugih. reakcije so bile zares hude. sedaj sem stara 20 let in lahko vam rečem, da imam kožo kot 40letniki. ne smem uporabljati nobenih krem, saj bi vsaka še tako neškodljiva kremica, poslabšala celotno stanje. ne napihujem zadeve, k večjemu vam hoče samo dobro, predvsem pa vašim malčkom. jaz sem vse te kreme uporabljala dobrih 9 let in lahko vam rečem le to. zaupala sem zdravnikom, dermatologom, alergologom, da mi dajejo zdravila, ki mi bodo koristila in dejansko tudi pomagala. v tistem trenutku so, vendar sedaj pri 20 letnih mi ni več pomoči. koža je tanjka, zelo občutljiva, pod očmi se mi vidijo že 'žilice', prav tako pri nosu in na licih, pigmenta na obrazu nimam več in še bi lahko naštevala. sedaj ko imam 'napad' alergije ne uporabljam ničesar druga, kot obraz čistim z olivnim ali jojoba oljem in to je vse. in upam, da bo hmalu spet zginilo. da pa napišem tudi, na kaj vse sem alergična. na vse izdelke za negovanje kože (šamponi, geli, kreme,ličila, zobno pasto,...), vse kar cveti in raste v naravi, vse kar leze in gre je nevšečno mojemu telesu in še največji problem je hrana. dobri dve leti sem na strogi dieti, katero pa odkrito povedano, nemalokrat grešim. prepoved mleka, vseh mlečnih izdelkov, vseh izdelkov s konzervansami, vse vrste salam, nič kruha, nič gaziranih pijač, nič rumenil, brez kakršnih koli izdelkov v konzervah, nič soli (tako v hrani, kot kopanje v morju), klorirana voda in klor na sploh...in še bi lahko naštevala, se je nemogoče preživeti, ne da bi človek grešil. nič druga mi ne dela težav, kot samo mleko in mlečni izdelki. imam alergijo na mleko in intoleranco na laktozo. na prvi videz je videti isto, vendar ni. na mleko sem alergična že od samega začetka, pred dobimi tremi leti, pa se je vse skupaj izkazalo, da ne prebavljam laktoze. kot sem našla napisano o tem na netu, moji simptomi niso takšni kot so zapisani povsod, pač pa so zelo slični alergiji. verjetno ne bi ugotovila, če ne bi opravila testa. torej,advantan se uporablja izključno za mesta, kjer je koža debelejša in se lahko uporabi samo 1x na dan največ 5 dni. to je kasneje dokazala raziskava in navsezadnje tudi dovolj očitne posledice uporabnikov. no kasneje sem uporabljala elidel in morem reči, da predlagam za vse, da uporabljate raje to, ampak če ste prej uporabljali advantan, je nesmiselno, ker krema ne učinkuje. da omenim še to. trenutno mi je dermatologinja predpisala sledečo terapijo. elidel za obraz, advantan za po telesu, telfast tbl 180mg ob hudem poslabšanju, letizen 2x na dan-zutraj in zvečer, ob hudem poslabšanju pa obisk pri najbližnjem zdravniku za injekcijo. izogibam se okolju, ki draži predvsem moj obraz (tu je alergija najbolj očitna), takšnih ali drugačnih izdelkov in navsezadnje večini hrane, ki je ne "prenesem", vendar vse skupaj brez uspeha. vsako leto se alergija stopnjuje, jaz pa svoje muke blažim samo z oljem in tabletami. brez uspeha, ni mi več pomoči.
|
|
|
|