bruhanje! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mala -> bruhanje! (5.3.2006 18:29:54)




Naša mala danes že cel dan bruha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]čist nč ne more zadržat v sebi, upam da ni kej resnega, sicer vročine nima smo pa glih preboleli šesto bolezen, zdaj pa še to[sm=bad.gif]a ma kera kakšen nasvet kako naj pomagam  svoji hčerkici?






bobek05 -> RE: bruhanje! (5.3.2006 19:01:34)

Lahko da ima kakšno virozo (ko jo je Anej imel je tudi dosti polival, pa drugače nikoli ne poliva)... Bruha v loku ali poliva? Nam je bilo rečeno, da je precej resno če otrok bruha v loku, v tem primeru bi ti svetovala, da greš k pediatrinji.

Poliva/bruha, ko je karkoli ali samo ko je mleko (no ne vem koliko je stara, pa zato ne vem e že je gosto hrano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])?

Hrani jo večkrat pa manj. Če sta na gosti hrani - ji raje ne dajaj par dni ali pa čisto blago/lahko hrano. Naj pije tekočino. Večkrat preveri kako je s temp. Anej je imel vročino šele 10 dni po začetku polivanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Naj ne dela kakšnih akrobacij, stegovanja.. karkoli kar bi obremenjevalo trebušne mišice. Po hranjenju naj kakšne pol ure počiva (brez norenja), da ji želodec vsaj malo prebavi hrano preden gre spet ven... Kaj več pa se ta moment ne spomnim. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Bo verjetno še katera dala kak pameten nasvet...




Gina -> RE: bruhanje! (5.3.2006 19:14:11)

Mala, zgleda da pri nas (v Logatcu) nekaj takega razsaja, ker je naš ta mali tudi bruhal danes ponoči, ta velika dva sta pa tudi čudna, jima je že dva dni ali tri malo slabo, ta srednja pa je imela še drisko zraven. Jaz mislim, da je viroza. Ta mali ima vročino čez 39, pa čisto bogi je. Jaz mu dajem za pit veliko, pa je po malem in tisto, kar mu paše. Vsake stvari je probal točno 5 žlic in trkam, potem ni več bruhal. Upam da ne bo prehuda noč. Sicer pa mogoče grem tudi jaz z njim k zdravnici, če ne bo boljše. Upam pa, da bo. Pa upam da bo tudi pri tvoji. Samo pije pa naj, ker dehidrirat ne sme. če ne je, pa ni nič hudega.




mala -> RE: bruhanje! (5.3.2006 19:47:55)




ja gina upam,da je res samo viroza, sam pr nas gre tud čaj ven ali karkoli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]ji dajem čaj pa dojim jo tud ampak vse v roku 10 min izbruha- no upam, da bo jutri bolje in ne bo treba zdravniku in tudi tvojim želim, da bi se čimprej pozdravli[sm=pikapoka.gif]






Stran: [1]