snorlax -> RE: LEPO PROSIM ZA NASVET! (4.3.2006 22:10:03)
|
Mogoče sem malo nejasno napisala. Nečakinja je zaposlena od julija lani in se ji pogodba izteče julija letos. Delodajalka je zadovoljna z njo in bi ji verjetno še podaljšala. Ker pa je v tem času zanosila, ji je delodajalka povedala, da če ne bo šla v bolniško, ji bo pogodbo podaljšala do začetka porodniške, to je do oktobra letos, se pravi še za tri mesece, drugače pa ne. Nečakinjo zanima samo to ali je po poteku pogodbe, to je julija letos brez službe, če gre pred iztekom, se pravi pred julijem na bolniško oz. če ji lahko delodajalec v času bolniškega staleža prekine pogodbo oz. ji ne podaljša. Če prav razumem, lahko gre nečakinja v bolniško, ampak z julijem ni več zaposlena pri tej delodajalki, ampak je na Zavodu za zaposlovanje. Tam pa verjetno ni bolniškega staleža, ali kako? Ne zamerit, ampak res sem laik na tem področju, ker hvalabogu nikoli nisem bila v taki situaciji. Jaz ji bom sprintala vaše odgovore in pa tudi stran Zavoda za zaposlovanje (hvala, Sazi), potem pa naj ona to v miru preštudira. Hvala! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|