Naty*Taja -> RE: starši študentje (5.3.2006 12:50:08)
|
Evo jaz sem tudi še študentka, mali je star 10 m, drugi pa na poti. Ati dela, prijavljena sva z malim pri meni doma, malega ati uveljavlja pri dohodnini, mene pa mama. Za otroške smo se kr kot skupno gospodinjstvo prijavili in dobivam 9000. Drugače pa mi pripada 40.000 starševskega nadomestila (To pripada vsem brezposelnim in študentkam) In pa dobivala bi štipendijo, če je nebi že itak imela in sicer se vloži vloga in se upoštevata ti in otrok. (tvoji prihodki od študenta,pokojnina...). Ker si študentka, in so tako dolžni še starši skrbet zate, ti ne pripada od socialne nič drugega kot ono nadomestilo in dodatek. Dobiš pa tudi paket ob rojstvu otroka - možno je izbirati med 4 različnimi paketi, ali pa vzameš denar v protivrednosti nekje 57.000. Potem je pa še enkratna pomoč od občine, če je to tak urejeno na vaši občini. Pa prednost imaš pri sprejemu v študenta, pa nekaj bonov več na mesec. Blo je tudi od vzajemne en bon v vrednosti 15.000 za lumpijeve izdelke v merkatorju, ne vem pa če so akcijo še podaljšal? No to je pa menda res vse.
|
|
|
|