|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj v hojco?
5.3.2006 10:15:53   
Dashenka
Hojice doma nimamo, kupila pa jo je tašča.
Hčerko smo dali prvič v hojico pri slabih 8m. Je a takrat ne le že samostojno sedela in se plazila, pač pa tudi stala in hodila ob opori (kavču, omari...).

V hojici naravnost uživa, vendar je v njej največ pol ure, pa še to le parkrat na teden. Najbolj ji je všeč, ko v njej dobesedno divja po stanovanju. Hitrost jo kot kaže zelo navdušuje. Tudi na sankanju vriska od navdušenja.

Hojica je nadvse uporabna in zabavna zadeva za stanovanja v katerih ni nobenih pragov in stopnic in seveda otroke, ki nimajo razvojnih težav.

V primeru omejene uporabe seveda tudi ni prav nič škodljiva. Moraš pa se zavedat, da to ni pripomoček v katerega boš odlagala otroka za daljši čas, da bo "na varnem". Pomembno je namreč, da otroku omogočiš pravilen motorični razvoj s plezanjem in plazenjem.





(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj v hojco?
5.3.2006 10:45:18   
Putka
Ne vem katera je tista, ki je rekla da pri nas ni bilo posledic. Jaz sem bila v hojci od nekje 8 mesca, shodila sem pri 11-ih. Pa se do leta in pol sem imela tezave, ker nisem znala lovit ravnotezja. Se mi mami se zdaj smeji, da sem padalo ko klada.
To sem opazila tudi pri dveh punckah od frendic. Ko sta ze shodili, sta bili zelo nerodni. Ena je imela hude tezave, ker je vsakic padla direkt na glavo, rok sploh ni znala nastavit.
Jaz sem tudi upostevala nasvet pediatra in pustila, da se je mala plazila, sama zacela dvigovati in tudi padati. Shodila je pri 10-ih mesecih in bila (in je se) izredno koordinirana. Saj vem, eni prej, eni kasnej. Hojca mamici sicer zelo olajsa delo, ampak se splaca misliti na razvoj otroka.
Rajsi investirajte v igralni kot ali stajco, kjer lahko malega varno pustis.
user posted image Brez h5n1 Putka

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kdaj v hojco?
5.3.2006 23:30:02   
luka jan
Da se razumemo, jaz sem Luko dala v hojico samo parkrat za 5 minut, toliko da vidim če mu ustreza, al mu je brezveze. Kar tako, za probo.

Potem pa sem začela premišljevati da je le malo premajhen, čeprav so mi na sistematskem rekli da je fant glede razvoja nekje od 8.-9.meseca, kosti pa so seveda še mehke. Glavico drži samostojno že od 3 tednov, tako da ga skoraj nikoli nisem nosila v vodoravnem položaju, ker se je sicer tako drl, da sem ga komaj potolažila. Pa še to, ko sem rodila in so mi ga dali na prsi je on preprosto dvignil glavo, babica pa je bila tako presenečena, da sploh ni mogla verjet. Danes, pri štirih mesecih pa se mi pri previjanju hoče sam dvigovat, kot da bi delal trebušnjake, dvigne se enih 10-15 cm od podlage.

Skratka, čvrst je tako da mi nihče ne verjame da je star 4 mesece, zato sem poskusila s hojco. Pa še to, v stolčku za hranjenje sedi že od 2,5 meseca, po nasvetu pediatra, ki pravi da on to zmore, v polsedečem položaju.

Včasih res ne vem kam naj ga še dam, ker njemu se mora vedno kaj dogajat, nič ne sme biti pri miru, zato je hojca zanj nekaj, v čem uživa do onemoglosti.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kdaj v hojco?
5.3.2006 23:37:59   
Seven*
Jaz te razumem, pac povem kaj pravi stroka. Moj Jakob je bil zelo podoben otrok in vem kaj prestajas.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kdaj v hojco?
6.3.2006 9:29:48   
kati*
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Sem kar zgrožena, ko si napisala, da je od 4 meseca v hojici. Moj pri teh mesecih, še absolutno ni znal samostojno sedeti, pa tudi glavice ni znal držati samostojno. Mi smo ga imeli v ležalniku, pa sem ga nosila tja, kjer sem pač bila. Od 6. meseca, smo ga pa dali v stajico, pa v stolčku za hranjenje je sedel in se igral.
Torej moj odgovor: nikoli.


naš je že pri 3m popolnoma samostojno držal glavico (tud zanašalo je ni več) - dajte se že zavedat, da so otroci in njihov razvoj RAZLIČNI!!
Jaz sicer še premišljujem o hojci, vem pa , da bi ga lahko dala noter za kake 1/2 urce na dan, daj pri 5m že skoraj sam sedi

_____________________________

lp, K

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kdaj v hojco?
6.3.2006 10:01:34   
kalbo
Sam meni pa nekaj ni čisto jasno. Zakaj hojca, če otrok čisto lepo sam plazi po stanovanju brez pripomočkov. Naš tamal je že kar zgodaj ratal mobilen. Najprej v rikverc nekje pri petih mesecih, kasneje po trebuščku naprej, zdaj ga je pa pri 9 mesecih po celem stanovanju zadosti po štirih.  Edino, kar sva naredila je to, da sva ga za notri malo bolje oblekla, ker tla niso ravno topla, mrzla pa tudi ne. Še malo pa bo hodil. Če bo shodil, bo shodil sam takrat, ko bo za to pripravljen. zaenkrat se samo postavlja na noge ob pultu, al pa mizi.

Torej zaključek. Rajši otroka malo bolje oblečt, pa na tla. Je dosti boljše, kot hojca. Kaka buška, ko se uči plazit in hodit  pa naredi zagotovo manj škode, kot pa hojca.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Starost
Erin

Odgovorite le ženske :) Vaš partner je:

isto star kot ve (15%)

starejši (67%)

mlajši (18%)


Število vseh glasov: 374

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!