Za vse tiste ki ste me spraševale za obresti otrok (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

CIPRESA -> Za vse tiste ki ste me spraševale za obresti otrok (4.3.2006 14:31:05)

Bom kar sem napisala ker se mi ne da vsem pošiljat in že niti več ne vem kdo je spraševal.

"Državni zbor je v novem dohodninskem zakonu umaknil določilo, po katerem so bili starši dolžni dohodke iz premoženja (med njimi tudi obresti), ki so jih v letu 2005 dobili njihovi mladoletni otroci, vključiti v svojo dohodninsko napoved.
Mladoletni otrok je ne glede na starost zavezanec za dohodnino, če s svojimi dohodki presega znesek splošne olajšave (564.400 SIT). Zavezanec je v tem primeru otrok in ne starši."

Se pravi po zakonu smo dolžni vpisati obresti v dohodnino tudi če ne presegajo 300.000 sit samo kot informacijo vendar to velja za nas ki imamo polek tega še druge dohodke in presežemo splošno olajšavo (564.400 sit) oz. mejo po kateri smo zavezani da oddamo dohodnino. Otroku ki pa v tem letu ni dobil drugih dohodkov, ali jih je dobil le do te meje (564.400sit) pa ni potrebno pisati dohodnine kljub temu da je imel obresti do 300.000 prav tako teh obresti nič več po novem v svoje dohodnine ne vključujejo starši. Ker se gleda v tem primeru prvo pravilo da tak otrok ne preseže 564.400 sit in mu tako ni potrebno pisati dohodnine. Torej take obresti ni potrebno pisati nikamor.
V primeru da dohodki otroka presežejo mejo 300.000 sit obresti pa moramo otroku napisati svojo dohodnino in ne obresti prišteti k naši.

Upam da se boste znašle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.3.2006 14:50:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

CIPRESA -> RE: Za vse tiste ki ste me spraševale za obresti otrok (4.3.2006 15:54:58)

Ja!!!! 

Anonimen -> RE: Za vse tiste ki ste me spraševale za obresti otrok (4.3.2006 22:43:39)

Hvala, Cipresa, si mi zelo pomagala.[sm=rozica.gif]

BibaJ -> RE: Za vse tiste ki ste me spraševale za obresti otrok (5.3.2006 9:49:12)

O, hvala! Sem ravno možu naročala, da to vpraša njihovo računovodkinjo!

Stran: [1]