Anonimen
|
Že nekaj časa nazaj sem ugotovila, da je nesmiselno komentirat Tipkine poste. Pisala sem ji ZS, ker sem vedela, kakšna bo njena reakcija in ker sem upala, da bo odprta za moje razmišljanje, če ji lepo prijazno in bolj zasebno opišem, kako na stvar gledam jaz. Res je, da ni razkrila nobenih strašnih skrivnosti, ko je na forumu komentirala ZS, se mi pa to zdi res nesprejemljivo in nizkotno. Ko zliva gnev in gnus nad dejanja in storilce, ki jih tako strašno obsoja in slabo prenaša, zlahka pozabi na to, kako inteligentna in nadpovprečno bistra je... Ste opazili, kako besno udrihajo okoli sebe navidezni čistuni po nas, ki odkrito priznamo svoj odklon od družbenih norm? Kako nas popredalčkajo in nam hitro pripopajo še čeden paketek nečednih lastnosti... Nisem še opazila, da bi kdo od nas-"drugačnih" (prav srečna sem, da sodim mednje...) počel to. Obsojal, žalil, zlival kozlanje po forumih... Svoje otroke učim strpnosti. Učim jih tega, da jim je različnost zanimiva in da jim je izziv spoznavati in sprejemati tudi tisto, kar je malo drugače. Tako so učili mene in hvaležna sem, da je tako. Če ne drugega, mi ni treba bruhati po forumih in doživljati glavobolov ob branju postov . Tipkinih postov nisem vzela osebno, groza pa me je tega, da gotovo ni edina s tako sprevržemo čustveno inteligenco in žalostna sem, da bom morala svoje otroke, proti vsem svojim načelom, naučiti tudi tega, kdaj in zakaj je dobro tajiti in lagati...
|