Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 8:45:48
|
|
|
|
tincci
|
Ej, punce, eno vprašanje. Naša je imela že en ritem ponoči, potem pa je zbolela in sem jo skos dojila, da ne bi dehidrirala, zdej pa že cel teden cele noči dojim... ok, mal je še hripava, tako da nekako se tolažim s tem, da mora pit... ampak se bojim, SE BO ZDAJ RAZVADILA skos dojit ponoči? Današnji ritem: zaspala ob 20.00, zbudila ob 21.20, pa ob 23.00, 1.50, 3.30, 5.00, 6.30. Upam, da to zato, ker še malo notri prinaša bolezen in da ne bo ostal tko Moj spi v drugi sobi že ful časa, tko da sem zjutri prov jezna nanj, ko je tako lepo naspan (spi pa tam zato, ker FUUUUUL smrči in potem nikakor ne morem zaspat nazaj, ko podojim)
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 9:25:43
|
|
|
|
malika
|
še ena več Prvi se mi je zbujal od rojstva pa do enega leta na dve uri, ali manj. večk ot dve uri v kosu ni spal niti 1x. POtem pa mi je kot Gini nekrat počil film in sem ga pustila dret. Drl se je enih 15 min, potem pa zaspal. prvo noč smo ga potem šibali z dretjem po 15 min, drugo noč po 5 min, potem pa je po enem tednu končno ugotovil, da je pa le luštno spat in od takrat dalje je priden fantek Tamali pa mi ga zdaj sračka. Do 5 meseca je spal od 8 zvečer pa do 5 zjutraj, zadnja 2 meseca pa spet katastrofa. Zbuja se na pol ure, uro in se tako "zverinsko" dere da kar bobniči vibrirajo-dobesedno. Umiri ga samo ,ko ga priklopim. Vem, da najbrž ne delam prav, ampak niti nimam pojma kaj naj nardim. Sem pa ravno včeraj od mojega zvedela, da sem itak za vse sama kriva, ker se jima preveč predajam. OK mogoče ima prav, ampak kdo pa se jima bo predajala, če ne mama? ma teh njegovih besed še danes ne dojamem
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 10:02:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Max je danes KAO spal z atijem. Zaspal je ob 20.uri in se z budil ob 1.uri Potem, se je pa tako drl, kot ga še nikoli prej nisem slišala. Atiju sploh ni dovolil, da bi ga nahranil . Sem morala jaz posredovati vmes. Naslednjo rundo se je zbudil ob 4. uri. spet sem ga mogla jaz nahraniti - enak jok. NO pa sem ostala v spalnici, ker v dnevni itak nisem mogla spati . Naslednje bujenje 6.00 - hitro joška - 6.05 že spimo do pol osmih. Nato se zrihtava, igrava, najeva na joški in ponovno zaspiva 8.30 - mali še vedno spi Ne vem kaj mu je ati obljubil, da danes spi in se je do osmih zbudil le 4x. Tako sem srečna. zdaj pa grem bogeca molit, da tako ostane. Danes zvečer ni dobil dodatka in nobenih kosmičev. Bil je samo dojen - mogoče ga pa dodatno mleko napenja in se zaradi tega zbuja. Ker ravno pred cepljenjem sem mu začela zvečer dodajati. Je to možno
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 10:07:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Tincci ti še ne dodajaš ne? Glede na to, da je tvoja prava sumoborka in tehta že kot nekateri šestmesečniki, pa mogoče rabi več mleka . Ne vem samo na glas razmišljam. Ali ji pa probaj ponoči dati čaj eno rundo ali pa ji daj svoje mleko na flaško, da se ne bo razvadila na joški. Kako je lepo biti pameten pri drugih in jim nasvete deliti, pri svojem pa ne moreš . No ja, jaz sem te nasvete že vse sprobala, pa niso palili. Mogoče bodo pri tebi.
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 10:38:32
|
|
|
|
Seven*
|
Punce, zdaj pa mir!! Ko se boste naslednjic same sebi smilile, se spomnite na mene. Jakob (22.mesecev) se ni nikoli prespal cele noc. To, da se trenutno zbuja 1-2x se nam zdi luksuz!!! Ema, se sicer ponoci zbuja, vendar kmalu na zizi zaspi. Zvecer jo navajam, da zaspi brez zize. Tako da trenutno uporablja za uspavanje Chiccotovo dudo. Ponoci sem pa tako utrujena, da sploh ne vem kaj pocnem. Zjutraj se nic ne spomnim. Vem samo, da se zbudim popolnoma zalezana od dojenja nonstop. Ema se namrec ocitno hrani cez noc, ker ji PLENICA SPUSTI!! Mislim halloooo! Ne pije caja ali katerekoli tekocine razen mojega mleka in ji plenica ponoci pri 6 mesecih ne zdrzi.. Ja. Mislim da sem v slabih dveh letih celo par noci spala vec kot 4 ure v kosu.. Najhuje je pa to, da je Ema dober kandidat za naucit spat ponoci, pa sem enostavno tako zelo utrujena, da se ponoci sploh ne zbudim konkretno in naredim po liniji najmanjsega odpora..
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 12:13:28
|
|
|
|
Gina
|
Seven, katere pleničke pa imaš? Nam so pamperske, dokler jih je prenašal puščale. POtem je sicer huggieske dobro prenašal, ampak - puščajo in to zelo hitro. Lumpijeve pa držijo res vse - tudi tele nove, ki so sicer malo bolj tanke za videt, ampak držijo.
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 13:51:42
|
|
|
|
tincci
|
Malika, tud jst kdaj slišim kakšno bistro. Ravno včeraj, da se zbuja itak zato, ker je čist srckljana pa da zakaj morava zvečer bit tko potihem, da bi morala normalno živet do enajstih zvečer, ne pa da jo sterilno delam Ko da bi on lahko spal, če bi jst tam ropotala pa se režala v drugi sobi do polnoči! Mah, brezveze. Konec koncev se mame ukvarjamo z otroci večino časa in sploh ne bi smeli imet tipi pravo glasanja Urska, čestitam za zbujanje "samo" 4x! Drugače sem tudi sama razmišljala o njeni teži. Stara je dobre 4m in je do zdaj samo dojena pa ima 8.5kg! Na teži dobro dobiva, ampak je pa vedno bolj pogosto pa vsaj 2x na dan po 50minut, da popolnoma izprazni obe joški!! Pa to ni crkljanje, ker od crkljanja ne bi bla taka sumoborka. Tko da bom ta teden začela z uvajanjem, verjetno z dopoldanskim sadjem ali pa z večerno kašico, ne morem se odločit. Po flaški noče pit niti mojga niti adaptiranega mleka niti čaja niti vode... tudi lačna ne. Pa tudi ne da se mi črpat mojega mleka, ker se mi ne da dojiti v nedogled. Bo mleko dokler bo. Me malo izčrpava tole dojenje, ker res veliko poje.
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 13:54:02
|
|
|
|
tincci
|
Seven, tudi nam plenica (Libero) včasih spusti že ob treh zjutraj Pa imam zdaj ponoči Pampers sensitive pa se to ne dogaja več.
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 13:55:01
|
|
|
|
tina104
|
Še jaz se vam pridružim. Zadnje čase hočem mojega navajat, da bi jedel na 3 ure in ne pogosteje in to nam podnevi že lepo uspeva, vendar pa se verjetno zaradi tega ponoči pogosteje zbuja in se hoče dojit. Nikoli ni sicer spal ekstra dolgo. Rekord je bil 6 ur skupaj samo 1x, je pa kar nekaj krat spal 5 ur ali pa vsaj 4 ure. 4 ure so zadnje čase velika redkost. Odkar sem mu hotela zizo stran jemat, preden zaspi, pa se začne ponoči tudi ful jokat, ko se zbudi - prej je najprej dolgo samo jamral. Sicer so stvari podobne kot pri Seven - dam zizo in spiva skupaj naprej. Danes sem mu npr. dala zizo ob polnoči, potem pa sem se zbudila nekaj čez eno in ugotovila, da ima mali še vedno zizo v ustih. Če vsaj ne bi bilo tega kričanja...
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 13:59:11
|
|
|
|
tina104
|
Še to - nam vsaka plenica premoči (no, skoraj vsak dan), tudi pampers sensitive, libero, lumpi, pampers. Pa spi samo do petih zjutraj. Tincci - niso vsi moški taki. Moj malega še bolj razvaja kot jaz.
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 18:47:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Tincci saj ji lahko daš kosmiče po žlički z adaptiranim mlekom, če noče flaške in se ti ne da izčrpavat.
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 20:13:18
|
|
|
|
tincci
|
Mam namen, ja. Sem kupila od Milupe riževo-koruzne kosmiče, ki se zmešajo z vodo, sam zdej ne vem, če je kul, ker so mešani in baje naj bi začel samo z eno stvarjo naenkrat, npr. rižem
|
|
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 20:14:19
|
|
|
|
Seven*
|
Gina, trenutno imamo Fixies. Se mi zdijo tak fajn mehke..
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 5.3.2006 20:17:49
|
|
|
|
Seven*
|
Tincci, tvoja je pa prava babnica!!!
|
|
RE: MAMI HOČE SPATI!!!! 6.3.2006 8:14:58
|
|
|
|
Anonimen
|
joj lutka bom danes mislila na tebe Tincci jaz sem mojemu dala riževo žitno kašico z banano od bebi. Pa malo jabolčnega sokeca od hippa (blagi) je tudi dobil že (žličko,dve) na dan. Pa jabolko mu dam za cuzati. Pa pri jabolki tako uživa, da je cel hudič, če mu vzamen krhelj Mislim, da ne bo nič hudega. Je pa boljše, da ji daš najprej malo dopoldan, da če se pojavi alergija, da ne boš imela preoblemov ponoči. Jaz mu dam vse probati dopoldne. Max se je danes spet zbudil samo 4x . Očitno ga je res šraufal dodatek, ki ga je dobil zvečer.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.