Razgovor za službo - kako? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Razgovor za službo - kako? (3.3.2006 21:08:51)

Ker ne vem, kako bo v ponedeljek vse skupaj izpadlo, vas bom vprašala kot anonimna.
V ponedeljek imam razgovor za službo (sploh ne vem, če za redno) in imam tremo.
Zdaj sem v sicer v službi, s katero pa nisem niti malo zadovoljna, zato bi rada našla drugo.
Pa so me povabili na razgovor v eno podjetje, jaz pa postajam vse bolj prestrašena.
To bi bila moja sanjska služba, zato si jo še toliko bolj želim. Čeprav so mi ponudili bolj sodelovanje, kot redno zaposlitev, ki pa je zame edina sprejemljiva.
Že kar nekaj časa je minilo, ko sem bila nazadnje na kakem razgovoru.
Na kaj naj bom pozorna? Kako naj naredim dober vtis?
Kako se naj pripravim?
In še najbolj pomembno: kako naj jih prepričam, da sem jaz ta prava zanje in da mi ponudijo redno zaposlitev?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Vsak nasvet mi bo prišel prav. In držite pesti v ponedeljek.

Anonimen -> RE: Razgovor za službo - kako? (3.3.2006 21:25:49)

Samozavesten nastop in konkreten stisk roke, je prvo kar mi pade na pamet. na živce mi grejo ljudje, ki se rokujejo, kot bi ti dali v roke mrtvo ribo!

Dejča -> RE: Razgovor za službo - kako? (3.3.2006 22:05:21)

Na www. mojedelo.com ali na zaposlitev.net imaš pod rubriko intervju tudi vprašanja, ki so pogosta na razgovoru za delo. Malo jih preglej in v mislih ali še boljše na glas odgovori nanja.

Lunca1 -> RE: Razgovor za službo - kako? (4.3.2006 5:47:59)

Sogovornika glej v oči. Primerno se obleci, glej da bo vse čisto in zlikano. večkrat sem doživela, da tevprašajo kaj so tvoji plusi in minusi. za minuse se spomni stvari, ki so v bistvu pozitivne, npr. da si zelo natančen, ambiciozen, perfekcionist ali kaj podobnega. Pomisli kaj potrebujejo in poudarjaj take stvari. Mogoče si pripravi tudi svojo predstavitev v tujem jeziku, jaz sem celo doživela cel razgovor v nemščini, ker je bil direktor avstrijec.

Stran: [1]