mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bobek05 -> mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (2.3.2006 22:43:05)

Anej je star 8,5 m in od 2,5 m (razen svetlih izjem, ko je imel kakšno čudno obdobje) prespi noč. Zdaj je že 4. ali 5. noč (saj ne vem več, ker se mi zdi že nekam dolgo), ko se ponoči zbuja. Običajno okrog 3h ali 4h in včasih takoj zaspi nazaj, včasih pa je 1h ali več pokonci in me gleda kot sovica, bi jedel, se igral [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa nič ne pomaga, da ga probam nazaj uspavat. Včasih se zbudi že ob 22h (to je še OK, ker sva takrat še itak z možem pokonci), danes pa je šel spat (tako kot vedno) okrog 19h in se zbudil ob 20.30 (pa ni hotel več spati, čeprav je ves čas zehal kot da naju bo pojedel, pa siten je bil ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image])... Zjutraj se zbudi (tudi če prespi celo noč ali ne) okrog 6.30 ali 7h. Mogoče ponoči preveč spi? Ne vem, ker si sam določa ritem in ob 19h je že tak utrujen, da me komaj gleda. Čez dan pa zdaj tudi vedno manj spi (vsega skupaj ene 3-4 ure) - no, za nas je to malo, ker je še pred kratkim spal po ritmu: 2 uri pokonci, 1 ura spanja.

Ne vem, jaz vse to pripisujem zobkom, ker ima že več kot 1 teden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] beli lisi (oz. se nam zdi, da jih vidimo), ampak zobkov od nikoder. Razpoloženje mu ves čas niha (zna biti ful dobre volje in se ves čas smejat, že naslednjo sekundo pa tuli in po licih mu tečejo krokodilje solze) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pred tem je bil 14 dni bolan (prehlajen), vendar se ponoči ni zbujal. Odkar se je začelo to zbujanje se tudi hoče ves čas cartat, hoče k MENI (tudi če je pri atiju v naročju) in mi ne pusti, da ga pustim sekundo samega (kar je precej težko, ko sem sama doma pa moram npr. na WC)..

Bolan zdaj (hvalabogu) ni. Torej so za to le krivi zobki? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ampak KDAJ bodo zunaj? Prva dva (spodaj) sta prišla ven 4 oz. 8 dni po pojavu belih lis, zdaj pa nikjer ni nič videt. Ali je to spet kakšno obdobje? Na RR sem 1x brala, da so se mamice pritoževala, da so se njihovi otroci začeli ponovno zbujat tam okrog 8 m in da je to spet eno obdobje. Je to to?




Magi* -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (2.3.2006 22:48:26)

ja pri nas je že bilo tako. ali pa bolje rečeno, je še tako. nekaj mesecev vmes je spala, zdaj pa imamo redno nočno zbujanje. sva se z možem že kar navadila;) edino zjutraj je težko, ko je treba v službo.

mi to pripisujemo vsemu živemu, ampak pomaga nam pa to nič.




Seven* -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (2.3.2006 22:49:15)

Tezko rect. Kakorkoli, bodi hvalezna, da si vsaj 8 mesecev prespala. Meni se zdi ful dobro, ce se mi otrok zbudi SAMO 2x na noc. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Margareta -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 0:12:45)

Bobek,
da te malo potolažim. Pri nas je isto. Moj malček je prespal že prvo noč v porodnišnici in vse lepo do 6 meseca. Ko sem to razlagala vsem okoli, so me kar čukasto gledali.
Zbujati se je začel nekako pri 6 mesecih - nekako dvakrat na noč, pa tudi do petkrat. Potem pa kakšno noč po starem prespal, pa tako naprej. Ne vem kaj je temu vzrok, menda jih je lahko več od - izraščanja zob, do tega, da otroček čez dan osvoji kako novo veščino, do tega, da čez dan ne predela vse količine informacij, ki jo sprejme,...

Ne sekiraj se. Bo bolje. Enkrat. pa lp






lelaval -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 1:03:50)

Mi smo tudi spali - že od porodnišnice celo noč - dobre 4 mesece [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], potem pa se je vsak čas prebujala. Pri nama je spala kot angelček, ko pa sem jo položila v njeno posteljico, je že bila zbujena. In sem jo dajala not, pa ven, pa not.... - nazadnje je že takorekoč celo noč prespala pri naju (ker sem jaz zaspala pred njo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Zadnji  mesec je spala do 4-5 zjutraj (zaspala ob 21.00), zadnji teden pa spi tudi do 7.00 - 8.00 zjutraj.
Ritem spanja otrok se spreminja. Marsikaj lahko vpliva na to, zato mislim, da ni smiselno krivit zobkov.

BWT - Moja bo stara 8 mesecev in je tudi Aneja (če bi bil fantek, pa bi bil Anej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])




lelaval -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 1:05:51)

Mislila sem napisati, da bo stara 9 mesecev.
Bi pa že lahko vedela, koliko so stari moji otroci, a ne ?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




anckabancka -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 1:18:09)

Tudi naš osemmesečnik se prebuja že zvečer, ko ga dam spat, tja do polnoči ene trikrat in to z neutolažljivim jokom, da ga komaj potolažim. Pa še ponoči včasih.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

Pa tako lepo je že spal. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Po moje sem se preveč hvalila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





makica -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 9:36:32)

Na žalost naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni nikoli prespala noči, zato ti tle nič ne morem pomagati. Odgovorila bi ti samo na vprašanje če ponoči preveč spi. Moje mnenje je da ne, ker naša spi še dlje in pravtako veliko spi tudi podnevi. Nekateri so bolj zaspančki, nekateri pač ne. Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] gre spat ob 19.30 in spi ponavadi do 8.30, danes pa še vedno spi pa je ura že 9.30. Sicer se je vmes 2 x zbudila, pojedla in takoj spi dalje. Problem pri nas je, ker noče zaspat brez hrane. 




Anonimen -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 10:38:15)

Mali Bobek pač zdaj obvlada novo veščino, to je, kako človek ne zaspi nazaj, ko se delno predrami. In jo s pridom zdaj trenira.
Pri nas je tudi bilo nekako tako. Ampak jaz sem mu pač pokazala, da iz te moke ne bo kruha (kar pomeni smeha, igranja in juhuhuja)  in je kmalu obupal.




petraz -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 12:21:25)

Tudi pri nas ni nič drugače.... Žal bolj malo spimo od 6. meseca dalje, od kar so začeli rasti zobki... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Naja31 -> RE: mi smo se začeli zbujat ponoči... :-( (3.3.2006 12:45:47)

Ja, pri nas je tudi tako, oz. še hujše. Smo se že kar sprijaznili, da ne spimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Cele noči ni še nikoli prespal, pa bo naslednji teden star 11 mesecev. Do 4. meseca se je zbudil 2x na noč, od takrat pa se zbuja na 2 uri. Zdaj se je nekaj noči zbudil samo 3x in sem jaz full happy.
Pa so enkrat zobki, drugič poln nosek, tretjič pojma nimam kaj, ampak on se skoz zbuja.

Jaz sem večni optimist in vsako noč si rečem, mogoče bo pa to noč prespal, in potem je prvo bujenje že ob 22h. PA saj enkrat bo že.





Stran: [1]