bučke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

mojcadamijan -> bučke (2.3.2006 19:38:52)

Kako pripravite bučke za kosilo-pupica je stara skoraj 7 mesecev

petrulja -> RE: bučke (2.3.2006 19:54:53)

malo jih podušim s korenčkom vred-rahlo posolim in zmečkam z vilico pa že veselo jemo.

Naja31 -> RE: bučke (2.3.2006 20:32:06)

Skupaj skuham bučke, krompir, cvetačo, malo posolim, dam malo putrčka, kisle smetane. Full jih ima rad.

Janeja -> RE: bučke (2.3.2006 22:17:14)

Na olivnem olju prepražim mal pora, dam zraven narezane bučke in vse skupaj zalijem z juhico. Dušim 5 min, dodam maslo, zmiksam.
Krompir skuham posebej, ga pretlačim skupaj s kislo smetano in dodam k bučkam.

Njami, to je Leina najljubša zelenjava.

smrka -> RE: bučke (3.3.2006 8:12:51)

Mene pa zanima zakaj dajete kislo smeatno, ce pa otrok naj nebi pil kravjega mleka ker je premasno... torej zakaj kisla smetana?

Jest bucke skuham svoji skupaj z mogoce se kako zelenjavo, pa z mal meska, potem ji vse to zmiksam in z uzitkom je za enkrat vso zelenjavo.

Barči78 -> RE: bučke (3.3.2006 11:52:58)

Jaz jih skuham v malo vode, toliko, da se spustijo, malo posolim, če kaj vode ostane, jo odlijem, ker so bučke že same precej sočne, dodam 1 žličko kisle smetane in pretlačim, zravem pa pripravim pire krompir.

Včasih pa kar skupaj skuham bučko in krompir, malo solim, dodam 1 žličko kisle smetane in pretlačim. To Neja najraje je.

vevi2 -> RE: bučke (3.3.2006 16:37:47)

Naš sicer bučk ne mara, drži usta zarta, drugače pa mu jo skuhaš v malo soljene vode in zmešaš z banano; jaz sem jo umešala med polento, krompirček ali med drugo zelenjavo. Lahko jo tudi popečeš na putrčku (jaz tako naredim z malancanom), nato pa zmešaš med kuhan krompirček.

Janeja -> RE: bučke (3.3.2006 17:57:40)

Smrka - jaz moji Lei dajem kislo smetano in ostale kalorične dodatke zato, ker se premalo redi. Oziroma bolje rečeno, je tako neješča da premalo poje in zato zelooo počasi pridobiva na teži. Tako pa je vsaj tisto kar poje malo bolj kalorično.
Vse to pa seveda po nasvetu Leinih pediatrov.

smrka -> RE: bučke (4.3.2006 9:55:29)

Ja to zastopim JANEJA, ce se otrok premalo redi potem mora. Bi mela pa se eno vprasanje, tukaj pri nas totalno odsvetujejo SOL. Jest svoji zacinim samo z malo knor kocke. Ker otrokove ledvice se niso tako aktivne. Kot vemo sol zadrzuje vodo v telesu. 

Janeja -> RE: bučke (4.3.2006 10:06:22)

Jaz ji dam par zrnčkov soli ali pa nič. Odvisno od tega kaj kuham. Se mi zdi, da so nekatere jedi že same po sebi dobre tudi brez soli.

Kar pa se tiče knorr kock jih jaz ne bom dajala še kar nekaj časa. Se mi zdi, da je to sama kemija in je že bolje, da se malo soli kot pa to. Ne vem no, to je moje mnenje.

Stran: [1]