Zelo zadovoljni s stolckom.. (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Seven* -> Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 14:15:46)

Sem raje dala tak naslov, ker bi drugace tale tema bolj pasala v Otrosko opremo. Sicer pa vtise lahko tukaj tudi napisemo.

Vglavnem kupili smo Stolcek BUMBO. En tak kos plastike, ki je fantasticen. Namenjen je predvsem otrokom, ki se ne znajo sami sedeti. Tile raznorazni lezalniki so namrec vsi po vrsti grozljiv obup. Sploh za taksne, ki imajo razvojne motnje. Mi je zadnjic povedala fizioterapevtka, da mora biti stol cimbolj podoben stolu. Pomembno je, da otrok cimvec misic uporablja, ne pa da lezi noter kot v kaksnem udobnem naslonjacu.

Emo smo posadili noter v trgovini. Se je kar smejala in vriskala. Vglavnem. Priporocam!




AR -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 14:21:04)

Koliko pa je stara tvoja pupa?




Seven* -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 14:22:37)

Tocno 6 mesecev.




April -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 14:42:58)

mi smo ga tudi uporabljali, tja do devet mescev, ko je že znal sam dobro sedeti. Ga pa imam zdaj v kopalnici, da ga vidim, če si grem umit zobe. 

Je res praktičen stolček, jaz sem ga na primer kar v košaro vozička dala, če sva kam šla. 




tina_klementina -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 15:05:20)

Seven, čestitke Emi za polovični rojstni dan [sm=torta.gif]
Zanima me tale stolček Bumbo. Kje ste ga nabavili in koliko časa pride v poštev, mislim do koliko kilogramov teže?
Ste mogoče s fizioterapevtko govorili tudi o stolčkih, ki zgledajo kot mali  fotelji (so trenutno v akciji v Baby centru)? So ti že primerni za šestmesečnike?





2ursae -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 15:08:18)

Seven, a te lahk vprašam, kakšne težave ma Ema? Moj ima "ekstenzijski vzorec" - preveč se usločuje nazaj in mi je dohtarca v RA rekla, da pride v poštev le trip-trap stolček. A je ta Bumbo kaj podobnega?




žužu -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 15:10:54)

mene pa zanima kolk stane ta stolček?




smeja2 -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 15:38:24)

Pomoje to pride prov samo bolj drobnim dojenčkom.
Jaz sem svojemu komi spravila nogice v tiste odprtine. Ima pa 8kg.
Prijateljičina pupa pa veselo notri sedi! Je pa ene 2 kile lažja!
Škoda, da ga ne delajo v večih velikostih, ker meni se zdi super zadeva!
[image]http://images.baby-center.si/05/0029/0001/imgArticle_160188.jpg[/image]
Tole pa je ta stolček¨. Prodajajo ga v BC, stane pa 11.000 sit!




nana 27 -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 15:48:51)

Stolček je res super, Seven. Škoda pa je, da ni v več velikostih. Naš v njem uživa. Sploh pa, ko ga dam pod igralni most. Sedi pa v njem kot kakšen direktor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Baje jih imajo v tujini za otroke s cerebralno paralizo, ker spodbujajo razvoj otrokovih možgančkov.




kofetek2010 -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 16:05:29)

jaz sem ga že tud gledala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in če je tko fajn kot pravite ga bom šla kupit, sem danes dobila vrednostni bon (sem bila zeeeeeelooooo pridna lani) in se bo kar splačalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Nelly 27 -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 16:34:16)

Ojla,

Tudi jaz moram povedat, da se mi zdi Bumbo O.K., ampak pri nas nikakor ne pride v poštev. Tako kot je že ena napisala, je primeren za majhne in suhcene dojenčke. Jaz sem ga dobila, ko je bil Val star 5 mesecev in je že takrat tehtal čez 8 kg in sem mu komaj nogice skozi odprtine stlačila. Pa tudi otročki v tem stolčku ne morejo kaj preveč migat, le sedijo in gledajo ter kaj primejo v rokice. Pa tudi prav hitro lahko ven pade. Vsaj naš Val se je takoj kar dvignil in če ne bi bila zraven, bi skočil ven. Ni za vsakega torej. Je treba najprej premislit kak tip vaš otrok in se na podlagi tega odločit za nakup.

LP, Nelly




sminc -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 17:20:09)

Tole je pa res čudno. Kako se mnenja fizioterapevtov razlikujejo namreč. Moj ga niti pod razno NE priporoča. Jaz sem Bumbota kupila za Jakoba pa ga nisem smela uporabljat. Moj mali je hopoton, zato sva hodila na fizioterapijo. Stolček sem nesla pokazat. Tisto uro smo bolj malo telovadili. Ogledat so si ga prišli 3 terapevti in soglasno so se strinjali da Bumbo NI primeren za otročke ki imajo motorične težave. Zakaj ne??
Če si pogledate dno stolčka- kamor pade rita lahko vidite da nima ravnega dna. Luknja je. Sedimo pa vsi na ravni podlagi da hrbtenica ne trpi. Sploh za hipotonike ni primeren ker so ti otroci itak bolj mehki. Ce se vsede v luknjo ga se bolj potegne skupaj. Misice ki drzijo hrbtenicko imajo potuho.
Je pa rekel da zdravemu otroku ne skodi. Ampak samo to- ne skodi, koristi mu zagotovo ne. Pol ure na dan ali pri hranjenju ce ni na voljo primernega stolčka pa je ok.
Toliko z moje strani. Je pa res da lustno zgleda. In tiste kvazi medalje in razne stempiljke kakovosti te zmedejo. Tudi mene so. Plačala sem pa 10.000.
lp




Seven* -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 18:40:55)

Jaz nisem rekla da ga moja fizioterapevtka priporoca. V bistvu je pri razvojnih motnjah odsvetovan vsak sedez, kolikor jaz vem. Vem, da ni idealen, ampak za razno hranjenje ipd. je pa super izbira. Otroka moras obcasno kam olozit in lezalniki so katastrofa. Ema v njih leze sem in tja.

Tole sem pa nasla na internetu glede tega stolcka.

Endorsed by Pediatric and Orthopedic Faculties
 
- The Bumbo Baby Sitter's key feature is that the seat is at a lower level than the leg openings. This provides correct support for the lumber area of the vertebral column.  - Bumbo has a favorable orthopedic effect that is important to assist in the correct spinal development of an infant.  - The Bumbo Sitters' raised leg spaces result in an increased flexibility of the baby's hip and knee joints, which has the benefit of decreasing stress on the baby's spine.  - The front support won't push against baby's groin but prevents baby sliding forward.




Seven* -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 18:43:37)

Je pa res, da Ema ni vec hipotona, ampak asimetricna L/D polovica razlicno aktivni. Ma ne vem. Pomojem bom jutri vprasala. Meni osebno se zdi od vseh moznih stolckov dalec najboljsi, ker nudi oporo in ni narejen kot lezalnik. 




Anonimen -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 19:27:18)

Super stolček je!
Mi smo ga na žalost že zapakiral, ker imamo predebele nogice in jih komaj stlačim not [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sicer pa zdaj itak že skačemo po nogah pa so stolčki pase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Seven* -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 19:34:11)

2ursuae, Ema se je tudi iztegovala nazaj, v dolocenem momentu je bila rahlo hipotona, vendar se je zdaj stanje izboljsalo. Sedaj popravljamo asimetrijo, ker ima tezisce premaknjeno v desno stran. Trip-trap je primeren sele ko otrok zelo fiksno in dobro sedi. Jakoba sem dala noter pri slabih 8 mesecih, pa je bil kar hiter v razvoju..  Pred tem je v njem lezel v vse mozne smeri.




Seven* -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 19:35:12)

Ja hudica kaksne otroke pa imaste??!?! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Moj Jakob ima 22 mesecev pa se cist komot vsede v ta stol. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 20:03:25)

Seven, kot [sm=pujs.gif] male [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bogi Jakob, dej mal otroku za jest, madona [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Seven* -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 20:13:27)

Tinka74, na zadnjem sistematskem pregledu je bil oznacen kot "idealen". Njegova teza in visina sta namrec na oni sredinski, idealni liniji. Smo mi tud mislili, da je suh, pa zgleda da ni.. Je pa res, da imajo babnce bolj debela bedra. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




spacey -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 20:47:08)

Jaz sem ga tudi hotela našemu škratu kupit, ampak ko smo v BC sprobali tole zadevo, je mali komaj šel not, ker je imel že takrat pri cca. 4,5ih mesecih nogice premočne, pa je bilo še dokaj toplo in ni bil ne vem kako oblečen.

Kaj čmo, eni vsaj nekje prišparamo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BibaJ -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 21:08:19)

Mi ga tudi imamo in smo zelo zadovoljni! Trenutno ni v uporabi, ker se iz njega vstaja in se bojim, da se bo s stolom vred prevrnil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Naš ima 11 kg pa še kar lepo paše not.




špelin@ -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (2.3.2006 21:14:01)

Ja, tudi jaz sem ta stolček gledala v BC, ampak naše bejbe niti pod razno ne stlačim noter - debela bedra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Lejči -> RE: Zelo zadovoljni s stolckom.. (3.3.2006 0:07:36)

mi ga tudi imamo in smo z njim ful zadovoljni. naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima malo čez 8 kg, pa ima še ful prostora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], smo pa vanj dali tudi 18 mesečnico in tudi ni bilo težav. skratka, ga priporočam.




Stran: [1]