Nixxon -> RE: kako spremeniti? (2.3.2006 10:19:44)
|
Tale zna bit pa komplicirana. Format PDF je zasnovan ravno zaradi tega da se ga ne da spreminjati. Domnevam da sta že probale z orodjem tekst označit in kopirat v Word, pa ni šlo. Da bi PDF odprle rabite Acrobat, ne samo Acrobat Readerja, pa še takrat ni sigurno. Jaz sem enkrat uporabil sledeči trik: Tekst ali del teksta sem na ekranu maksimalno povečal. Nato sem pritisnil tipko "Print screen" (PrtSc). Odprl sem en program za obdelavo slik, naredil novo sliko in prilepil sliko ekrana (paste), ter odrezal vse razen okna s tekstom. Sliko sem shranil. Nato sem odprl program ki prepozna tekst v poskeniranih slikah (OCR program, npr ABBYY) ter izvedel prepoznavo na shranjeni sliki. To je to. sliši se zamudno in komplicirano, niti ni komplicirano, je pa zamudno, če imaš tega teksta veliko. Lahko probata z Adobe Acrobatom (ne samo Readerjem). Dobi se ga v trgovinah, na e-mule in podobno. morda ga ima kateri vajin prijatelj. Jaz ga imam tukaj v službi, kjer bom do ene 13h sigurno, lahko meni pošljeta na email: niko.fabiani@gmail.com Bom probal kaj se da naredit. LP
|
|
|
|