|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   CR zaradi dioptrije
2.3.2006 9:17:40   
Anonimen
A katera ve, kolk visoka naj bi bla ta dioptrija. oz. na osnovi česa ti določijo CR?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: CR zaradi dioptrije
2.3.2006 9:20:56   
*pepelka*
Če imaš samo dioptrijo in je oko drugače zdravo, potem cr ni potreben. Načeloma ti ga zaradi dioptrije ne delajo. Imam znanko, ki ima dioptrijo -16, pa je normalno rodila, ker ni imela drugih okvar na očeh, ki bi predstavljale večje tveganje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2006 10:17:58   
beti 1
Problem so dioptrije večje kot 5 + ali -. Še posebej če imaš zraven povečano možnost za odstop mrežnice ob naporu. Mnenje ti mora podat okulist, potem greš s tem k ginekologu in moraš met zraven tudi pri porodu. Ali bodo to upoštevali in kdaj je odvisno tudi id tega, kako velika je nevarnost, da ti ob potiskanju mrežnica odstopi. Če nevarnost ni velika se ponavadi odločijo za CR šele med porodom, ko vidjo da bo treba res hudo potiskat. Da bi zarad tega mela programiran carski rez, bi moralo bit res hudo.

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 10:22:14   
muha1
Tudi jaz sem imela te težave. Pri prvem porodu se mi je dioptrija poslabšala za dve, pa sem imela lahek porod. Pri drugem porodu pa je bilo na srečo vse ok. Najbolje je, da omeniš babici, da prepreči preveliko napenjanje in pritiskanje, kar baje vpliva na oči. Upam, da boš imela srečo in bo vse user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 13:35:06   
soncece24
Kolko jaz vem (od branja pušenjakovega foruma) ti v nobenem primeru zaradi dioptrije ne nardijo CR, ampak vakumski porod, da ti ni treba pritiskat. Pa še to samo, če maš poškodbe na očeh, dioptrija sama po sebi ni problem. Sem se pozanimala, ker imam -4,5.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu muha1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 18:59:34   
ameli
Jaz imam dioptrijo -8 na obe oči. Sem bila pred porodom pri oftamologu, pa je rekel, da ni panike in da lahko rodim spontano. Tudi vakumski porod ni potereben! Edino namesto leč sem imela očala.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?