|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Menjava službe - da ali ne?
2.3.2006 1:10:01   
Anonimen
Zanima me pravzaprav vaše mnenje, kako bi se ve odločile. Anonimna pa ne bom. Če me katera zasleduje in "špeca", naj se raje oglasi tukaj, pa ji bom dala vse kontaktne številke oseb, kjer me lahko "zašpeca".

Trenutno delam v podjetju A (recimo temu tako), kjer na lastno željo (in s strinjanjem direktorja) nisem prijavljena. Delam v nočni izmeni, po 8 ur (no, dejanskega dela je za cca. 2 uri, preostalih 6 je pa mojih user posted image ), po 20 dni na mesec, za 700 SIT/h. Plača je takorekoč redna (dan gor ali dol, recimo). Sem sama v pisarni, v varovani poslovni stavbi, na suhem in na toplem. Imam Internet, TV, radio in hladilnik. user posted image  Imam možnost cenejše vožnje s taksijem v službo in domov. Če potrebujem akontacijo plače, jo dobim.

Zdaj pa me je klical direktor konkurenčnega podjetja B. Ponudil mi je delo pri njih. Imam na izbiro, ali bi delala na črno ali pa me prijavi (oboje ima svoje pluse in svoje minuse). Prav tako bi delala v nočni izmeni, prav tako po 8 ur (oz. po 2 uri user posted image ), prav tako po 20 dni v mesecu. Višina plače oz. urne postavke naj bi bila stvar dogovora, kar zame pomeni, da bi bila višja kot tukaj, saj človek menda ve, da ljudje za isto plačo ne menjajo zaposlitve kar tako. Tudi v podjetju B bi imela svojo pisarni v varovani poslovni stavbi, delovno mesto samo pa je dosti bližje mojemu domu. V lepem vremenu bi šla lahko celo peš. V pisarni pa ni ne TV-ja ne Interneta, samo radio in hladilnik. Kako je z akontacijami, nimam pojma.

Naj zdaj ne izpade, da sta mi TV in Internet tisti dve stvari, zaradi katerih kolebam in razmišljam. Povedala sem samo, kaj kje je in česa kje ni. Je pa res, da bi mi bilo brez tega dvojega ponoči dejansko dolgčas in ne bi vedela, kaj naj tistih 6 ur počnem.

Je pa tako, da sem na sedanje delovno mesto navajena, s sodelavci in sodelavkami se dobro razumem (občasni konflikti seveda morajo biti user posted image ), , stranke me poznajo,... V novem kolektivu pa (slutim user posted image ) bi izpadla kot novinka, ki je "pobrala" večino urnika (lahko bi katera dobila občutek, da sem jo izpodrinila), slej ko prej pa bi se razvedelo tudi, da imam višjo plačo od ostalih, kar bi bila sploh štala, saj bi bila jaz zadnja, ki sem prišla, zaslužila pa bi največ.

Kako bi se ve odločile?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Menjava službe - da ali ne?
2.3.2006 6:41:03   
pinkiponki
Jst bi pomoje kr ostala, ker v tvojem primeru je brez TV-ja in interneta ponoči verjetno zelo zelo težko delati in sedeti in čakati in....jst bi zih kinkala in sploh bi težko zdržala. Res, da bi tam imela večjo plačo, samo tudi to, kar imaš sedaj ni slabo, glede na to kolko dejansko delaš. Jst bi definitivno ostala, ker brez vsega res ne bi zdržala ponoči brez dela!!!! Jst sm včasih precej delala kot degustatorka in ni bilo hujšega, kot to, da sm mogla 10 ur stat in ni bilo folka in nič delatuser posted image user posted image
Moje mnenje

pozdravček od mene

Včasih sonček2*, zdaj pinkiponki
Taja 13.10.2004
Jaš 27.9.2006
Tin 1.6.2009
http://www.moj-album.com/album/6793309/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.3.2006 7:37:29   
MarijaPo
Valda ne  menjat, ce moras 6 ur v luft gledat, bos brez interneta tezko zdrzala!
Ce imas internet, se lahko recimo kaj se naucis, nastudiras,...

(odgovor članu pinkiponki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.3.2006 7:49:16   
Moyca_
jaz tudi ne bi menjala, edino če ti da internetuser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.3.2006 8:04:36   
soncece24
jaz bi pa nardila tak: šla bi k sedanjemu šefu in mu povedala, da imam ponudbo za delo za več denarja in za redno in se zmenila, da bi mi tukaj dal malo povišice in ostala. Če ti reče, da pol pa kr idi (čeprav ne verjamem, da so nočne službe tak iskane in te bo kr pogrešal, če greš) še vedno lahko tam "shandlaš" internet.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.3.2006 8:50:28   
Annny
Naj ti plača dvakratno dosedanjo plačo, pa boš morda preživela tudi brez interneta.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.3.2006 8:51:17   
lelaval
Jaz bi tudi raje ostala, saj je ponoči težko ostat buden, če nimaš TV ali interneta (ob knjigi navadno takoj zaspim user posted image ) - nenazadnje pa sta to 2 stvari, brez katerih marsikdo, ne samo ti, danes ne more več živet. Pa še s sodelavci se razumeš - v B podjetju pa, če jih ne poznaš, ne veš, kakšni bodo odnosi.
Mogoče, da mu omeniš, kot ti je napisala Sončica glede višje plače, sama pa se odloči, če je to potrebno vsaj, dokler si uradno še na porodniški. Ali pa, da se z dir. B podjetja dogovoriš o zaposlitvi po porodniški - če bi bila res redno zaposlena. TV in internet pa boš vsekakor pogrešala.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.3.2006 9:29:44   
Mojca20
Da bi jaz na tvojem mestu menjala, bi moralo biti ponujeno precej več denarja kot ga dobim sedaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.3.2006 9:56:03   
Lory
Ostani

(odgovor članu Mojca20)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.3.2006 10:02:41   
beti 1
Če se ti zdi možno bi se jaz še malo prodajala obema, potem pa temeljito premislila pluse in minuse in se odločila. Čeprav bi najverjetneje ostala kar v službi A.

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.3.2006 10:08:56   
Bubamaraa
Jst bi kar ostala tam kjer si....user posted image user posted image user posted image user posted image ...Poznaš ljudi, razumeš se z njimi, Pa še internet imaš....Ker jaz povem čist po resnic, si ne predstavljam, da ga ne bi imela....user posted image saj veš odvisnot od RR-ja....Ti kar  ostan in ti po moje ne bo žal....

LP

Romana

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.3.2006 10:23:47   
Anonimen
Če se postavim v tvojo kožo z mojo glavo..bi menjala, saj bi tako lahko privoščila mojmuuser posted image in sebi več z višjo plačo. Internet bi imela doma, ponavadi se pa tudi da dogovoriti, da ti postavijo en pc in routerja do tvoje pisarne. Če bi bila sila, pa bi kakšne knjige prebrala.
Novi sodelavci(predvsem sodelavciuser posted image user posted image user posted image ) in nove izkušnje pa so tudi več kot dobrodošle v življenju. Mogoče možnost napredovanja ipd...

Sam kako priuser posted image ti dobivaš ponudbe za službe, jaz pa ničuser posted image user posted image user posted image
Zdaj se bova preselila, da še jaz dobim kakšno službo tako hitrouser posted image

(odgovor članu Bubamaraa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.3.2006 10:30:37   
Anonimen
Višina plače oz. urne postavke naj bi bila stvar dogovora, kar zame pomeni, da bi bila višja kot tukaj,

Ja, zate že ... Ne, brez podpisa, koliko na uro naj bi bila plača, se jaz niti pod razno ne bi ničesar dogovarjala. Najprej to, potem pa še ostalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
2.3.2006 11:39:14   
puncica
Pa sej si si že sama odgovorila user posted image vsaj jaz iz tvojga posta vidim da bi raje ostala pri podjetju A torej ostani. Še zdaj pa ne razumem kako lahko funkcioniraš pri 2 mesečnem dojenčku pa 8 ur nočnih, pa partner, pa še en sin. Mah res ne vem pa kdaj spiš? Jst bi bila že zombi user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.3.2006 12:00:17   
Maxica
Jaz bi na svojem mestu bila še na porodniški.user posted image  
Drugače pa - probaj obe varianti, če lahko, pa boš najbolj videla. Kdor reskira, profitira.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.3.2006 12:38:42   
StBarbara
Ne, jaz nebi menjala.

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.3.2006 14:59:58   
jana30
A sem samo jaz tako blesava? A vi sploh veste kaj pomeni non-stop delat ponoči?
A jaz prav razumem da bi pri konkurenčnem podjetju delala tudi dopoldan in popoldan.
Pa kakšne so dandanes prednosti zaposlitve na črno matere z dvema otrokoma me tudi prosim osvestite, ker res ne vem. Jaz namreč nobenih ne vidim.
Klinc pa internet pa TV. Kupi si prenosni-note book pa ga nosi zraven, za TV pa čez čas vržete skupaj z novimi sodelavci, mogoče jim pa manjka samo idejni vodja. Pa še bližje tvojenu domu, pa večja plača. Haloooo?!?
Se boš pa ravno tako navadila novih sodelavcev in oni tebe, bodi brez skrbi.
Pa ne pozabi, da si pred dobrim mesecem tu lapala kakšnega šefa imaš....

Carpe diem !

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2006 7:12:00   
JANAG
Imaš sicermožnost, da lahko kupiš prenosni računalnik. Tam pa maš možnost vgraditi TV kartico. S tem imaš omogočeno gledanje tv-ja, radia, pa še internet imaš gor.
Glede odnosa s sodelovci pa itak ne moreš nikoli rečt, dokler ne probaš.
Pogodbo in boljše pogoje pa naj ti da na papir (črno na belo), ker na besede, se dandanes težko zaneseš.

(odgovor članu jana30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2006 13:08:30   
t_t_y
Kot prvo, jaz neprijavljena sploh nebi delala - razen če imaš to za zravenn redne službe ali zraven porodniške, pol mi je jasno.

Kot drugo pa me neverjetno firbec matra kaka služba je lahko taka, da 6 ur gledaš u luft (ali tv, internet). Jaz delam nekje med 10 in 16 ur in to v državni upravi kjer naj bi se delalo po 8 ur, ampak bistveno je to, da te ure dejansko DELAM, tudi za malico si zelo redko vzamem časuser posted image . Sicer sem trenutno na porodniški, vendar ko grem nazaj v  službo bo enako kot je bilo - res da bom poskušala delat samo 8-10 ur, vendar bom ta čas DELALA!!!!!!!!!

Aja, btw, plačo imaš pa fajn višjo od moje.

< Sporočilo je popravil t_t_y -- 4.3.2006 13:19:08 >

(odgovor članu JANAG)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
4.3.2006 14:41:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu t_t_y)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
5.3.2006 10:28:04   
Minka Pobalinka

Med redno zaposlitvijo in delom na črno jaz ne bi dosti zbirala.. valda da bi se redno zaposlila..

če pa toliko pogrešaš internet si pa na kredit ( redno zaposleni ga lahko dobijo user posted image  ) kupiš prenosnika in se povezuješ preko GPRS.. pa imaš oboje, internet in redno službo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.3.2006 8:54:57   
špelin@
Če pretehtam pluse in minuse, ki si jih navedla, bi jaz ostala pri podjetju "A". Ne poznam pa kompletne situacije.

Točno vem, kako se lahko nočna brez interneta vleeečeeeeeee user posted image   OK, res se je v moji ex službi redko zgodilo, da nismo 12 ur delali ko utrgani. Ampak kadar je bila noč mirna, bi brez interneta človek znorel user posted image  

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?