Denarna pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

MAREC06 -> Denarna pomoč (1.3.2006 22:05:39)

Hojla!

Ne vem, če je forum pravi, ampak me nekaj zanima.  A se v občini Domžale tudi dobi še kakšna dodatna denarna pomoč ob rojstvu otroka, kot je to v drugih občinah, kar beremo tu na RR. Pa ne me narobe razumet, prav je, da se to dogaja, samo za Domžale nisem še nič zasledila.
Hvala za odgovore in lepo pozdravljeni!

Anonimen -> RE: Denarna pomoč (1.3.2006 22:59:15)

Za Domžale ne vem, predlagam pa ti, da preveriš na Internetni strani Občine Domžale.

Vem pa, da imajo denarno pomoč ob rojstvu v Šentožboltu, ki menda spada pod občino Blagovica.

ma19teja -> RE: Denarna pomoč (1.3.2006 23:20:26)

Ker ste ravno odprle debato o tem...

Postavila sem vprašanje na občino Šk.Loka, če "naša" občina kaj daruje od rojstvu otroka, pa sem dobila takle odgovor.

"Občina Šk.L ima v proračunu postavko Sklad denarne pomoči, iz katere lahko pridobijo sredstva občani, ki na CSD Šk.L vložijo zahtevek za finančno pomoč. V proračunu ni samostojne postavke o enkratni denarni pomoči ob rojstvu otroka."

A mi lahko katera razloži kaj za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] to pomeni?

Kerensa ti si nekje omenila eno denarno pomoč socialno šibkim družinam v Lj... a je to to???

ursa_p -> RE: Denarna pomoč (1.3.2006 23:24:56)

Za Domzale sem jaz vprasala kake 4 mesece nazaj in ne dajo NICESAR ... 100% ... imam se spravljen mail, ce se prav spomnim.

Na zalost!

Lp, Ursa

Anonimen -> RE: Denarna pomoč (2.3.2006 0:57:28)

Predvidevam, da to pomeni, da ima občina proračunska sredstva, iz katerih za različne namene jemlje denar za finančno pomoč občanov, ni pa specificirano rojstvo otroka posebej. Lahko je tudi za druge primere trenutne materialne ogroženosti.
Na kratko bi rekla, da to pomeni, da lahko v občini zaprosiš za enkratno denarno pomoč občine. Obrazci za to bi morali biti na voljo na CSD-jih, točne informacije pa na občini sami (ker v praksi na CSD-jih nimajo pojma).

NATAŠI -> RE: Denarna pomoč (2.3.2006 7:16:16)

Za domžale ne vem točno, Šentožbolt spada pod občino Lukovica in tam je denarna pomoč...

ribi06 -> RE: Denarna pomoč (2.3.2006 9:24:25)

Pozdravljene,
denarna pomoč za novorojenca v lokalni skupnosti in državi sta dve različni stvari. Država ima zakone, za katere urejajo zadeve centri za socialno delo kot izpostave Ministrstva delo,družino in socialne zadeve. lokalne skupnosti-občine pa imajo zudi svoje akte (odloke, sklepe) na podlagi katerih izvajajo svoj proračun. Če sprejmejo občinski svetniki sklep, odlok,.. o enkratni denarni pomoči za novorojenca, morajo imeti to v svoji zakonodaji, objavljeno je bilo tudi v uradnem listu. Ali obstaja za določeno občino pa mora vedeti oseba s pravnimi znanji ali tajnica zaposlena na občini.
<lep dan 

Stran: [1]