Krompirček in zelenjava (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Mala Vita -> Krompirček in zelenjava (1.3.2006 11:16:43)

Moja punčka je stara 5 mesecev in počasi že uvajamo gosto hrano. Zjutraj mleko, za dopoldansko malico malo jabolke z banano+mleko, za kosilo mleko, popoldne mleko zvečer pa riževa kašica +mleko. No začeli pa bomo tudi z zelenjavo za kosilo. Pa me zanima kdaj ste začele s krompirčkom? Nameravam ji za kosilo dati kakšne bučke, korenček, cvetačo. A je kaj narobe če ji jed malo zgostim s pire krompirčkom?

Lp in hvala za odgovore

Anonimen -> RE: Krompirček in zelenjava (1.3.2006 11:37:51)

začni z vsako zelenjavo posebej...samo skuhaš zelenjavo jo zmiksaš in daš kanček putrčka not lahko tut mleka, js sem tut zlo kmal dala mal kisle smetane. pol k bo osvojila npr cvetačo in krompir pa ji jku ponudiš skupaj..amapak js nism nikol miksala krompirja in zelenjave skup amapk sem ji ponudila tako kot jemo mi, vsako zadevo posebej, oz skup na žlički, ne pa kot eno pašto vse skup namiksano da sploh ne razpoznava različnih okusov

katarina j. -> RE: Krompirček in zelenjava (1.3.2006 21:03:08)

Pri 6 mesecih sem mu dala gosto hrano! Med tem se je kmalu znašel tudi krompirček+korenje, ali koleraba, ali brokoli, ali cvetača. Za spremembo sem namesto krompirja dodala riževe kosmiče ali polento. Vse kuham, po možnosti na pari, šele pri 7 mesecih pa dodajam maslo ali kislo smetano v te zelenjavne mešanice. No potem sem postopoma dodala še veliko druge zelenjave, pa meso, pa tudi ribe in juhce je že jedel (zdaj ma 8m).

Stran: [1]