RE: Odštevanje-marčice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


barba -> RE: Odštevanje-marčice (5.3.2006 21:52:23)

Spet jaz z novičkami! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sem vam dolžna še mere od Blaža napisat in sicer 3100g in 53cm. Beti1 se vam zahvaljuje za vse čestitke in vas lepo pozdravlja.

Katjandraž in njena Ana gresta jutri že domov. Mala Ana je ful pridna, spi, je, lula in kaka vam sporoča ponosna mamica Katja.

Moja malenkost se je dons spravila celo sneg kidat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Nisem pretiravala, sem se pa mal razgibala. Mi je kar pasal. Zdej pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ful lepo mamico "boža" in občasno pošteno brcne. Upam, da bom vsaj ponoči kaj boljše spala kot danes.

Lahko noč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




mateja78 -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 11:13:28)

Hojla[sm=miska.gif]

Pa sem pravkar od ginekologa in kaže da se našemu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še nič ne mudi. Na ctgju ni bilo ne duha ne sluha o popadkih , pa tud tamali je živahen da kar ni res. Meni je to kar všeč , tako vsaj vem da se dobro počuti pa čeprav je zame že kar boleče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Naslednji pregled imam v petek v porodnišnici ker je ta vikend moj gin. dežurn in mi je rekel , da če bom zato da bi mi v petek sprožil porod , seveda če bo tam doli vse dovolj zmehčano.
Jaz upam da nebo treba tako dolgo čakati in da bo šlo z normalnimi popadki , ker baje umetni bolijo ko hudič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Sicer mi je gin. rekel da niso nič hujši , samo malo hitreje gre vse skupaj. Kaj pa ve mislite ste kaj slišale glede tega?

Kako pa se kaj počutite še čakajoče marčevke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Ali se pri kateri danes kaj dogaja?

LP MATEJA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




neja -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 14:44:47)

Umetni popadki niso nič drugega kot tvoji lastni, saj če ti svojih ne bi imela, potem ti umetni tudi ne bi prijeli (sem sprobala na lastni koži pri prvem porodu). Umetni popadki se pač reče zato, ker ti tista tekočina spodbudi  tvoje lastne popadke, tako da se nič ne boj in le pogumno naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

No, jutri pa grem jaz v porodnišnico gledat, če je kaj sprememb. Bilo bi fajn, da bi bilo že tako daleč, da bi me zadržali noter in pridem ven z bebico v naročju[sm=9nebesa.gif].
Danes sem vsa neka tečna in utrujena, pa še trebuh me boli že od ponoči, pa še zdaj ni nehalo. Seveda upam, da se nekaj dogaja, ampak mislim, da še moja baba ne bo hotela kar tako ven.

LP




soncicaT -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 14:53:08)

Pozdravljene.

Jaz sem ravni od G, imela ctg, zaenkrat še vse ok. Ponoči bolečine v križu, še vedno se mi izloča sluz...skratka G je rekla, da se vse pripravlja.

Da pa še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nima glavice v kanalu, in da moram pač štet gibe -vsaj 10 na dan, če ne direkt v porodnišnico.

Skratka še čakamo, lahko je jutri, lahko je pa čez 14 dni..[sm=sloncek.gif]

Jaz že komaj čakam, da bo to za nami in da gremo domov.[sm=smiley27.gif]

Uživajte, zdaj grem pa počivat.

Kje ste ostale marčice, ki še čakate, pa menda ja niste že vse v porodni????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Aja še glede rešilca, meni je G rekla, da ne rabim napotnice, le pokličem ga in pride....toliko...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LP




barba -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 16:05:20)

Očitno vse izkoriščate današnji sončni dan. Tud midva z [sm=love.gif] sva šla na en špancir. Pri nas se tud po včerajšnem kidanju snega nč ne dogaja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Sem mal jezna, ker mi še niso vrnil diplome. Sem cel dopoldne klicala, pa se mi sploh ni noben oglasil. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Bom še mejl napisala.

Očitno se z ostalimi nekaj dogaja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Se oglasim ko bom imela kaj novic.

LP, barba




MAREC06 -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 16:13:43)

Marčice, danes je krajec!!!
Mene nekaj v jajčnikih boli, kot na začetku menstruacije, pa trebuh mi otrdeva, drugače pa še nič. A, ja! Do zdaj sem imela vsak dan izcedke, neko zeleno sluz, danes pa ni o ničemer ne duha ne sluha.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A se sluzi oz. izcedki umirijo pred porodom?

Hvala za odgovore in vsem čim bolj prijetno čakanje na naše sončke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




soncicaT -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 16:19:37)

MAREC06...jaz imam izcedke že ene 14 dni...pa vsake toliko fulll...meni je G rekla, da se pripravlja...imela sem že trdovratno sluz s krvjo - čep, potem zdaj en teden nič, včeraj pa spet ful sluzi...samo na srečo ne krvavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Danes je G preverila, če ni slučajno plodovnica, ampak naj ne bi bila...

Glede zelene sluzi ti predlagam pregled pri G..ne vem kaj to pomeni, lahko da je kakšno vnetje..

BARBA..menda pa ja ne bodo vse pobegnile..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lepo bodite, čuvajte nase.




MAREC06 -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 16:44:41)

SončicaT hvala. Tako težko že čakam, da vsako minimalno spremembo vidim. Jutri imam G, vendar mi samo CTG naredi in pravi, da je lep, voda v redu, to je pa tudi vse.  Glede na 1. nosečnost, ko so res naredili kar nekaj UZ, sem zdaj prav razočarana. Pojma nimam, a se že kaj odpiram, če se že kaj dogaja![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




katerina -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 19:53:18)

živjo vsem!
meni se zdi, da sploh ne spadam sem.... cel kup marčic je že rodilo, drugim se očitno tudi kar mudi - meni pa prav nič! do roka imam še slabe 3 tedne, dogaja se nič, zadnji pregled sem imela 14 dni nazaj. dejansko imam občutek, da bo malček počakal ne le na rok, ampak raje kakšen dan več (vsem pravim, da bo počakal na 1. april, no bomo videli).
moje počutje je dokaj utrujeno, ne morem dolgo ne sedeti, ne ležati, ne biti na nogah, skratka malo smotano, ampak nič pretresljivega. edino nočne nespečnosti mi kratijo dušni mir, sploh ko pomislim, da bo kmalu dojenček tisti, ki mi bo narekoval ritem. hihi, bom vsaj ponoči imela kaj početi..... par dni nazaj sem si ob 5ih ponoči pulila obrvi, ojej....
je pa fino brati pri vas, kaj vse se dogaja malo pred porodom, vsaj malo 'izkušnje' nabiram. malo sem se skulirala in omejila svoj strah, ampak saj veste, strah pred neznanim se premaga tako, da se soočiš z njim, hihi.
danes sem šla malo v šoping, sem si kupila modrček za dojenje, upam, da mi bo prav. sem vzela samo enega, pa mi bo moj dokupil, ko bom videla, če je cifra prava....

uživajte v zadnjih trebuščkastih dneh!
katerina, pdp 25.3.




tananejka -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 20:13:44)

Pozdravček!

Lepo, da pridno pišete. Mene je danes ponoči fajn špikalo in zvijalo, potem pa se je vse umirilo. Trebuh mi otrdeva in mala se je malo umirila z brcami. V sredo imam CTG in pregled....do roka pa samo še 5 dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Komaj čakam, da vidim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Danes sem se pa namenoma zaposlila, ker drugače samo razmišljam kdaj bo. Šla sem v trgovino pa v knjižnico....potem pa peš po pikici v vrtec in še k frizerju sem ju peljala. sem se odločla, da ne bom več razmišljala, ker potem postanem tečka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ko bo bom že vedla, ane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lara78: ful sem vesela, da si se oglasila in da ste OK. Se večkrat spomnim na vas in na obdobje pred 3,5 leti, ko smo dobili naši punci. Lepo bodite še naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Peli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]: me veseli, da tvoj fante tako lepo pridobiva na teži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Katjandraž: mi še v porodnišnici nismo, ti pa baje že jutri domov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ko boš pri moči se nam pa kaj oglasi....rabimo kakšno spodbudno besedo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

In kje ste PiaM, Cebelicamaja....mislim, da ima cebelicamaja danes rok.....sta v porodni??

Punce lepo spite in kako lepo novičko do jutri, OK?!




_katka_ -> RE: Odštevanje-marčice (6.3.2006 22:11:08)

Mislim, da mi ČebelicaMaja ne bo zamerila, če posredujem informacijo...
Pravi, da se malemu še nič ne mudi. Čaka, kaj bo prinesla noč.




tananejka -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 8:03:41)

_katka_: hvala za info.....lepo jo pozdravi in reči, da marčice nestrpno pričakujemo novičko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].





PiaM -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 9:34:42)

Jutro, punce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Jaz sem še vedno tu, v enem kosu. Včeraj sem imela spet slab dan, sem skoz počivala in vmes opravila samo nujna dela, kot so kuhanje in pospravljanje, pa še to težko. Vmes sem malo počekirala za vašimi novičkami, a še to za par minut in spet na hrbet. Ta naša druga princeska me bo pa kar precej namantrala ta zadnji mesec preden bo prilezla ven... Nič kaj ne upam več da pride prej, sedaj imam celo občutek, da bo spet kak teden po roku, kot je bilo prvič.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 
Danes je pa zunaj tak lepo sonček in sem kar boljše volje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Se odpravljam še k frizerju, ker sem že takšna kot strašilo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] upam, da mi tam spet ne postane slabo kot včeraj! Dosti o meni. Lepo, da se ostale dokaj dobro počutite! Želim vam še naprej tako in tudi dobre volje, pa da še naprej tako pridno pišete - me vedno razvedrijo vaši posti in držijo pokonci, ko se slabo počutim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pozdravček in pestke za naslednjo!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




soncicaT -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 9:43:28)

Dobro jutro!

Jaz ravno gledam Mein baby na RTL-u, pa se vedno cmerim zraven..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zdaj pa že komaj čakam, da pride [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]..

PiaM...smo te pogrešale...boga če se tako slabo počutiš, ampak sem res vesela, da si še tu, saj veš v porodnišnico greva skupaj...počakaj me..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Jaz imam še slabih 14 dni, če ne bo prej..

Nič, lepo se imejte, reklame so mimo, grem naprej gledat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp




tananejka -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 10:58:50)

Živjo punce!

PiaM: lepo, da si se pofočkala. Mislim, da nam vsem razpoloženje in počutje niha 100/h. Zdaj vse nestrpno pričakujemo in bi najrajši šle rodit. Težko se prekladamo in na trenutke je že prav tečno. Jaz te razumem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

SoncicaT: tudi jaz večkrat gledam oddajo na RTLu in zadnje dni mi obvezno pade kakšna solzica. Ja....hormončki so na višku. Oddajaj je pa meni super, ker dejansko vidiš kako stvari potekajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zdaj ravno razmišljam, če bi šla malo na sprehod. Za silo sem pospravila, nekaj pripravila za kosilo, sonček me pa tako mika. Edino kar me moti je to, da bom najkasneje čez 20 min. nazaj, ker bom mogla letet na WC[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].


Komaj čakam na jutrijšni pregled!

Lep dan marčice[sm=rozica.gif]




fionaP -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 13:01:23)

Ojla,

pri nas se je počasi, počasi začelo nekaj dogajati... Malo me šraufa, kot pri M in če sklepam na prvi porod, bo mogoče jutri kaj bolj konkretnega! Se še oglasim!

-------------------
PDP 8.3.2006!!!




PiaM -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 13:12:03)

Punce, hvala za lepe besede![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mi je uspelo pri frizerju zdržat, tako da bom sedaj izkoristila moje počutje in šla še likat.

FionaP, držim ti pesti, da se je pri tebi res začelo in da nam čimprej javiš lepo novičko! Želim ti čim manj boleč porod in da hitro mine ter seveda zdravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!!!

Objemček vsem še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!




cebelicamaja -> RE: Odštevanje-marčice (7.3.2006 23:38:47)

Punce pozdravljene!

Sedaj sem stacionirana tu na Postojnskem na vasi pri babici, kjer so povezave z internetom bolj švoh.
Skratka. Še tukaj vse čestitke Beti1, Blažu ter ponosnemu očku in bratcu.
Ostale pa še kar čakamo, ne.

No, jaz grem jutri v porodnišnico, pa bomo videli, kaj mu bodo rekli.

Bodite fajn, pa držite pesti. Jaz mislim na vas, čeprav se ne oglašam na RR.

Lep pozdrav,

maja




katjandraž -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 8:18:06)

Pozdravljene!

Se vam samo na hitro oglašam, da vam povem, kako smo. Ana je enkratna, dejansko samo spi, je, lula in kaka, pa kakšen "nasmešek" nam podari. Ponoči se 2x hranimo in previjamo, potem zaspi nazaj. Še dobro, da imam Andraža, bi bilo kar dolgčas ob tako pridnem otroku![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Najprej še čestitke vsem novopečenim mamicam in vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ter ostalim družinskim članom!!!! Torej, bravo, Anuš, Jerneja, Ines. in Beti 1, pa čestitke tudi Evii, ki se nam je pridružila!  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Moj porod je bil tokrat veliko lažji, čeprav mi EA ni čisto prijela. V porodno sobo sem prišla ob 15.30, ob 18.39 se je naša princeska že rodila. Če ne bi bilo mene še vedno tako zelo strah, da sem mišice tiščala, bi bilo najbrž kar kakšno uro prej. Sem notranje šivana in tudi presredek imam prerezan, tako da vam bolj natančno zgodbo napišem, ko bom lažje sedela.

Sem pa dobila 2 ful dobra nasveta od cimre v porodnišnici. 1. je glede sedenja, če boste šivane. Veliko boljše kot obroč za napihnit je zračnica za samokolnico. Da ne pozabim dodat, dajte jo v plastično vrečko, da ne smrdi in ni umazano. 2. nasvet je pa glede tega, kako si zapomnit, na kateri strani ste nazadnje dojile, ne da bi bilo treba zapisovat. Zapestnico ali trak si selite iz ene roke na drugo. Pri meni oboje deluje.[sm=smiley20.gif]

Andraž je setrico zelo dobro sprejel, zdaj se noče premaknit od naju. Včeraj je bil še doma in ni hotel iti nikamor, čeprav bi ga [sm=love.gif] peljal na sankanje, pa v Atlantis, na telovadbo. Zdajle sta šla v vrtec in je bila kriza. Upam, da se bo kmalu pomiril. S sabo je vzel sliko, kjer on čuva Ano, da jo bo pokazal prijateljem. Upam, da bo to kaj pomagalo.

Vas še kaj berem, ko grem spet za računalnik. Sedim brez problema na zračnici, samo ko se vsedem in vstanem pa vseeno boli.

LP vsem marčicam!




barba -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 10:45:46)

Ojla!

Pri nas je vse po starem. Trebuh je včeraj zvečer močno otrdeval, dons je pa čist vredu. Sem dobila diplomo nazaj![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Grem veselo na delo!

Drgač mi je Jerneja dons poslala čestitke ob dnevu žena za vse marčice. Njenim čestitkam se pridružujem tudi jaz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pravi, da sta z Lano še v porodnišnici, ker ima mala zlatenico. Vse vas lepo pozdravlja!

Katjandraž - to je pa super, če je Ana tako pridna. Je bil Andraž tud tak angelček?
Men so že dostikrat povedal (stare mame), da so punčke ful bolj pridne dojenčice kot fantje. Me prav zanima, če je to res?

Še eno tako "ljudsko modrost" so mi včeraj povedal in sicer glede otrokovih brc. Če otrok brca čez cel dan je punčka, če pa bolj zjutraj in zvečer pa fantek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Kaj bo pa pol pri nas, ko je otrok bolj živahen popoldne in zvečer?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lepo preživite tale sončen dan!

Lahko bi šla spet katera rodit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




cebelicamaja -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 12:29:17)

barba, ti je dolgčas, ne. Bi rada, da te spet malo zaposlimo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

No, zgleda, da te jaz ne bom še. Na pregledu danes so mi rekli, da sem odprta 1 cm, popadkov menda nič, mali pa tudi ni še čisto nameščen.

Popoldne moram iti še enkrat na CTG, ker je imel mali menda malo povišan srčni utrip. Pa gibe moram štet.
Drugače pa je rekel G, da se bomo najbrž videli spet pojutrišnjem na takem pregledu in nič prej.

Počutim pa se drugače enkratno. Trebuh mi sicer otrdeva, pa špika me tudi včasih, samo sem drugače kar polna energije.

Vsem mamicam, lepo da je z malimi in vami vse OK. Katjandraž, boš dala nasvet, kako se tako pridne otroke naredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Lara78, verjamem, da so dvojčice naporne. Peli, od tebe pa je tudi fajn slišat, da mali dobro napreduje.

Ja, ostale, ki še čakamo pa smo res skoraj v istem zosu. Pa saj bo kmalu. Jaz grem sedaj na sprehod, ker je zunaj tako lepo sonce.

Bodite fajn, pa se še kaj beremo.

LP, maja




neja -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 12:50:41)

Barba in Jerneja hvala lepa za čestitke[sm=smiley1.gif], pridružujem se jim tudi jaz[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley31.gif].

Katjandraž lepo, da se že cartate doma z Ano[sm=9nebesa.gif]. Res je fajn, da je tako pridna. Upam, da bo moja tudi, čeprav malce dvomim, da bi dvakrat imela takšno srečo, saj je moja Neja tudi bila zelo priden dojenček in je mi je začela vso noč spati, ko je dopolnila en mesec.

Jaz sem bila včeraj na CTG-ju in na pregledu. Sicer imam že skrajšan maternični vrat in odprta sem en prst, ampak popadkov pa nič. Zato moram nazaj spet jutri.
Me pa je danes ponoči začelo fajn zvijat in sem mislila, da bom morala it, ampak ni bilo potem nič iz tega. Zjutraj sem opazila malce krvavo sluz in čez kakšno dobro uro se mi je izločil čep. Bolečine (kot pri menstruaciji) pa še vedno ostajajo, zato upam, da se rešim ta teden, saj res že komaj čakam, da se rešim vsega tega.
Danes je tako lep dan, da smo se s tamalo in našim kosmatincem malo sprehajali veni. Sicer mi ni nič kaj pasalo, ker me na čase kar fajn boli, ampak škodit pa ne more.
Čeprav sem upala, da rodim malce prej ali pa vsaj na rok, bi pa res bilo lepo rodit našo babo[sm=rozaCrtici.gif] na današnji dan, ko imamo ženske praznik, ne?[sm=metulj.gif] No, sedaj, ko je moj PDP mimo samo še upam, da ne bo moja beba prišla ven komaj čez kakšnih 14 dni[sm=smiley13.gif], čeprav bi to pomenilo 14 dni več spanca za mene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

LP





soncicaT -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 13:57:59)

Ciao.

Katjandraž in Ana...dobrodošli doma..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jaz sem kar ok, je pa res da ko malo bolj migam, že dobim izcedek in me že v hrbtu šraufa...sem se ravno s sestro pogovarjala, en teden še preležim, potem pa bomo nekako začeli migat, pa kar bo, bo..itak imam še samo 12 dni...

Danes bom bolj kratka, tolk da vidite, da sem še v enem kosu..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp




beti 1 -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 17:15:19)

Pozdravljene!
Midva sva tudi doma iz porodnišnice. Zdaj pa nestrpno čakamo, da nam še Žigo pripeljejo. Je še kar pr tašči.
Je pa cela stvar tako potekala, da mi gre še zdaj na smeh, ko pomislim na to.

Moj porodni načrt-zgodba:
Sem parkrat omenila, da so moje predvalentinovske težave s popadki verjetno povezane z [sm=sloncek.gif] .  No v soboto je bla pr tašči na obisku svakinja s svojima sinom in hčerko. Ker se z Žigom zelo poredko vidijo in mi je pašalo še zadnjič uživat z [sm=love.gif]  pred porodom, sva se zmenila, da Žiga tudi prespi pri tašči.
Čeprav še zdaj ne verjamem čisto pri meni [sm=sloncek.gif]  zgleda fino deluje. Ob pol dveh so me zbudili blagi popadki, ki tud po uri in pol niso prenehali. Ker sva bla uro in pol od Lj. porodnišnice in ob taki vremenski napovedi sva se odpravla. Cesta je ravno prav luknjasta, da se popadki niso umirili, tko sva bla ob pol petih zjutraj pred Ljubljansko porodnišnico. Popadki na 3-5 min, ampak tako blagi, da bi šla lahko še na žur. V sprejemni mi je rekla samo, da sem odprta 2-3cm in me poslala za sprejem. Vse se mi je dogajalo kot v sanjah, vsakič ko sem pogledala a uro je bla vsaj ena ura mimo, jaz pa še vedno dobro razpoložena, z popadki, ki so ravno tolko boleli, da sem vedela, da jih mam. Ob pregledu v porodni prvi šok, sicer sem bla res odprta 2-3 prste, ampak maternično ustje je blo še debelo in le malo skrajšano, se pravi nič pripravljeno za porod. Pa smo se zmenili da posnamejo en CTG, potem grem pa hodit. Med snemanjem so se mi popadki skoraj čisto umirili. Po uri in pol sprehajanja nič napredka, pa so se odločili, da mi predrejo mehur. Če ne bi imela roka po zadnji menstruaciji 3.3., bi me verjetno kar domov poslali. No tud v tisti uri po predrtju sem se mela še prav krasno, če izvzamem dejstvo, da se me je po malem loteval obup, ker se stvari niso nikamor premikale, če bi morala rodit s svojimi popadki bi verjetno še danes bla v enem kosu. Po dogovoru z babico Zijado, ki je bla res super in ji res hvala, sem potem dobila umetne popadke. Ti so bili sicer bistveno močnejši kot moji, ampak prvo uro sem zdržala še brez sredstva proti bolečinam, sem se pa še vedno bolj počasi odpirala. Sem pa večino časa presedela na mizi, so mi prinesle eno žogo, da sem se lahko naslonila. Potem, ko sem dobila Dolantin pa so se stvari začele odvijati s svetlobno hitrostjo, kar naenkrat sem začutila, da se glavica spušča, je šel moj poklicat eno babico, ker sem hotela pritiskat. Ko je pršla Zijada je komaj utegnila pripravit vse potrebno preden se je Blaž rodil. Jaz se od pritiskanja v bistvu spomnim samo tega, da sem se ful potrudila, ker sem želela, da se vsa stvar čimprej konča in da me je bistveno bolj tiščalo kot prvič. Verjetno zato, ker spodaj še ni blo vse pripravljeno za porod. V ene treh popadkih je bla glavca zunaj, prerezana sem bla pa 1 cm.  Blaž je imel popkovino dvakrat ovito okoli vratu, ampak na srečo zarad tega ni imel nobenih težav. Je pa bil še ves bel, ko se je rodil.
Se mi zdi, da sem šele naslednji dan dojela, da sem res rodila. Lahko bi rekla da prav po načrtu. Žiga v varstvu, pa še na taščin rojstni dan. Če ne bi imela slabe vesti, da je bilo vse skupaj malo posiljeno prav sanjski porod. Aja, babica mi je priznala celo eno uro rojevanja.
Če zdaj pogledam mi ni čisto nič žal, da sem rodila 2 tedna prezgodaj, sploh ker je Blaž takoooo priden[sm=angel.gif] [sm=angel.gif] [sm=angel.gif] . Se samo pridno doji, kaka in spi. Ampak še vseeno bi naslednjič mogoče rajši počakala, da bi se telo in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  res pripravla na porod. Sem zanalašč napisala, da smo ga zbezali na ta svet, ker smo ga res.
Pa še ena velika pohvala osebju na B oddelku Ljubljanske porodnišnice. Do mene in moje cimre so bili neverjetno prijazni, skoraj kot bi bila v kakem luksuznem hotelu.

Čestitke Ines še tukaj, škoda da se nisva uspeli videti.

Zdaj pa čakamo naslednjo marčico.

lep pozdrav vsem, vaš pridem še kaj prebrat ko bom mela kakšno minutko časa, kar bo bolj poredko, saj bo tud Žiga z nami doma zarad epidemije RSV-ja v Ljubljani in okolici.





tananejka -> RE: Odštevanje-marčice (8.3.2006 19:39:06)

Živjo punce,

jaz sem imela danes pregled: MV skrajšan, vse zmehčano, odprta 1. prst. Na CTGju nobenega popadka. Jutri me čaka pregled v porodnišnici in določitev datuma za CR - če prej ne rodim.

Beti1 in Katjandraž: lepo, da se že cartate doma in da sta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako pridna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kar ne morem verjeti, da se ene marčice že cartate s svojimi srčki, druge pa nestrpno čakamo, kdaj nas bo prijelo. Sem vam kar malo fovš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. HEC!
Beti1 - pri nas [sm=sloncek.gif] nič ne pomaga. Pri vas pa je delovalo ekspres. Super, da ste imeli varstvo za Žiga. Za razsajanje RSVja bom pa tudi jaz v vrtcu vprašala, zaenkrat niso nič omenili.

Cebelicamaja: Super, da se tako dobro počutiš. Jaz se pa zadnje dni prav slabo. Verjetno je malo povezano s psiho.

Danes me je za povrh še uščipnilo v hrbtu (vsako leto me na isto mesto vsaj 3x...in ponavadi grem takrat po inekcijo, ker se komaj premikam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...upam, da se zadeva ne bo poslabšala, ker ne vem kako bom rodila, če bo hudo). Sm tko jezna, da me je glih zdej usekal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


Punce...upam, da se bo že danes ponoči kaj pametnega dogajalo in da bo jutri kakšna manjkala na RRju.

PAPA[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]...ČESTITKE OB DNEVU ŽENA VSEM MARČICAM




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>