kako "uvesti" ninico (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


2ursae -> kako "uvesti" ninico (28.2.2006 17:04:32)

ravno sem brala en post, kjer vas je veliko napisalo, da malemu pri uspavanju pomaga, če k sebi stiska ninico. Jaz sem mu jo že večkrat poskusila uturiti (kupila sem tistega "crkljivčka" - krpico z glavico), pa se ga nekako na prime. Pa vidim, da bi mu prav prišla, ker se, ko je zaspan, vleče za oblekico, mane ročice al pa šari po dudici.

kako ga nahecati, da bo igračko sprejel kot ninico?




ZARA -> RE: kako "uvesti" ninico (28.2.2006 17:44:06)

OJ...pomoje se to ne da nič uvajat. Otrok si sam izbere, kaj bo imel za ninico. Vsaj pri nas si je. Najprej je imela plenico, zdej ma pa plišastega medveda.

lp




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.2.2006 19:21:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Vrtnica1 -> RE: kako "uvesti" ninico (28.2.2006 19:49:52)

Jaz tudi mislim, da si to otrok sam izbere spontano, če čuti potrebo po tem. Naš nima nič in se mi tudi ne zdi, da bi kaj potreboval. Se pa spomnim, ko sem še sama hodila v vrtec, da je bila v moji skupini punca, ki je še pri petih, šestih letih non stop s plenico okol hodila, to mi je pa čisto mimo. Zakaj bi mu ti načrtno vsiljevala ninico. Opazuj ga, če ga kakšna stvar posebej pomiri ali pa mu je posebej ljuba, pa probaj s to stvarjo. Tudi naš niti pod razno ne mara tistega "netopirja" z glavo, ki mu ga je kupila moja mama in sem ga imela nekaj časa na previjalni pod njegovo glavo, zdaj pa leži nekje v kotu [sm=smiley36.gif].
lp




ZARA -> RE: kako "uvesti" ninico (28.2.2006 19:56:45)




Zdej k je Tery omenla...moja se je dolgo časa pokrivala z plenico čez obraz, drugač sploh ni hotela zaspat. Res hecno za videt.






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.2.2006 19:57:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




doroteja23 -> RE: kako "uvesti" ninico (28.2.2006 20:39:46)

Moja ima za ninico pleničko skatero se pokrije in jo vlači sem in tja. Ima pa jo samo za popoldansko spanje. Večer zaspi brez vsega.




Pia67 -> RE: kako "uvesti" ninico (28.2.2006 21:22:03)

Slaba polovica posteljice je zverinjak in Nina si je izbrala puhasto ovco. Vedno si je zakopala obrazek vanjo. In to je zdaj njena ninica (v predalu imam rezervno ovco, ki pa je druge barve, mislim, da to ne bo ovira), ker je zadnjič še vlažno (se pač ni posušila) tiščala k sebi.

Zjutraj, ko prepeva svoje budnice pa se vedno igra z njo. In jaz veselo odspim še kako kitico več [sm=smiley1.gif]

Damjana




lelaval -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 0:26:19)

Jaz sem že od vsega začetka pustila zraven nje eno navadno pleničko. Ko se je dojila na eni strani, mi je z druge teklo mleko. Sem si dala na dojko pleničko in jo pustila kar zraven nje - da je ob njej ostal moj vonj. In, ko je malce zrasla, je začela pleničko vlačit in zdaj se pokrije čez obraz z njo, jo pa takorekoč vedno drži z rokico- kot, da išče občutek varnosti.
Starejša dva sta isto delala. Hčerka jo je hitro zamenjala z igračo, sin pa si je zraven aje (pleničke) pri 2 letih izbral še Snoopya in do 4 let hodil tako spat, potem pa le še z igračko. Tako, da ne skrbi, da bodo problemi z odvajanjem od ninice.




Aleksandrin -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 0:37:47)

Naša ima eno zelo mehko dekico, z njo na hitro zaspi. Pomaga pa tudi plenica, ki diši po mojem mleku.




KODA -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 1:20:33)

Tastarejši mi je zaplenil eno opico,ki sem jo dobila od sodelavk za rojstni dan.Prav simpatična je.Brez nje ne gre nikamor.
Tamali pa ima štorkljo,ki sem jo dobila v telegramu v porodnišnico.Smo pa dobili dve taki štorklji,pa tadruga ni dobra.Njegova je že zgurana,pošita,zgrizena...Taka je najboljša,tista ta cela ni dobra.




2ursae -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 9:48:39)

punce, hvala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdajle hodim naokol s tem crkljivčkom, zataknjenim za modrc, pa bomo videli, če bo šlo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Grascakinja -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 10:30:00)

Če dam pa moji kako tako zadevo, se pa igra z njo in ni šans, da bi zaspala.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako da mi kar brez ninice in skoraj brez težav zaspi v svoji posteljici. Če jo bo hotela, jo bo pa seveda imela.




bobek05 -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 10:48:12)

Anej je nekak sam "nakazal" kaj si je izbral kot svojo ninico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ko je bil še čisto majhen dojenček smo mu pod glavico dajali pleničko v primeru če bi kaj bruhal ko je ležal še na boku in tisto plenico si je vedno potegnil izpod glave in si jo začel stiskat k obrazu. Zdaj seveda nima več plenice pod glavo, mu jo kar v roke dam in si jo takoj nese k obrazu - ima pa vedno drugo plenico, ker jih seveda perem (in ni navezan na samo eno), pa ga to nič ne moti. Tak da je ful praktično in fajn, da ima plenico za ninico.

P.S.: Sva mu midva tudi kupila eno tako bolj "fancy" ninico v obliki lista, pa taka mehka je in ima luknjico skozi katero kuka glavica pikapolonice (majhna plišasta igračka) pa je noče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ga nisva silila, hvala bogu da jo sploh ima, ker je otroka veliko lažje uspavat z  ninico in dudo.




bobek05 -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 10:49:24)

aja, pa še to - v eni reviji sem prebrala, da se otroci načeloma ne igrajo s svojimi ninicami, tak da naj to ne bo igrača s katero se igra skoz dan...




viv_ -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 10:53:19)

Naša nima ninice. Si pa zmišljuje, pa nosi razne stvari s seboj spat. Zdaj ima tako majhno plišasto kresničko, k ji glavica zasveti če jo stisneš. Potem pa občesno z njo spi Nodi, Po, delfin... ni da ni.

Je pa nujna za spat duda!




nejča -> RE: kako "uvesti" ninico (1.3.2006 22:02:42)

Pri nas je najboljša ninica moj modrc - zvečer imam zato dva zadovoljna moška[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]