meso? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> meso? (28.2.2006 11:14:45)

Ali pri desetih mesecih otrok lahko je vse vrste mesa samo svinjine ne? Katero meso največ kuhate oziroma pečete malčkom ter kolikokrat na teden naj bi dobil meso?   Hvala za odgovore[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

muha1 -> RE: meso? (28.2.2006 11:35:30)

Mi jemo meso že od petega meseca dalje: piščanca, purana, zajca, teletino in govedino. Jemo 2-3x na teden.
Rada tudi kupim predelano meso od Hipa (v našem koncu v Slov. se ne dobi, zato ga kupujem v Avstriji). Je pa od 4. meseca dalje. Pa dober tek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pikica123 -> RE: meso? (28.2.2006 11:59:36)

Jst dajem purana, govedino, teletino, piščanca, kar imam trenutno doma.  Edin zajca pa res še nism dala, verjetno zato,k ga sama ne jem:) in ga zato nikol ne kupim.Sam ne dajem več kot 2x na teden. Se mi ne zdi potrebno.

Lp

Marogica -> RE: meso? (28.2.2006 12:56:45)

Jaz sem mojima dajala že od 8. meseca naprej, ca 3-4x na teden, vendar zelo malo. Bolj za okus. Dajala pa sem jima vse vrste, tudi svinjsko, vendar redko. Saj sta pojedla ravno 2,3 koščke mesa-tako, da se tudi pri svinini nima kaj zgoditi.
Drugače pa oba obožujeta ribe!!!

Anonimen -> RE: meso? (28.2.2006 13:17:12)

Jaz svojemu 10 mesečnemu sinku vsak dan dam meso.en dan govedina,drugi puran,tretji piščanček.
V bistvu delam na 1001 način,tako da ni vedno isti jedilnik.Zelo rad ima npr. polnjene paprike.

lelaval -> RE: meso? (28.2.2006 13:23:45)

Moja od 7 meseca je meso - kaj pač kuham doma.

Anonimen -> RE: meso? (28.2.2006 15:57:22)

Pozabila sem še dodat da jemo tudi ribo in zmaže jo v sekundi,kako mu je dobra.
pečem jo pa na električnem žaru,spodaj se nalije voda,tako da je riba v bistvu kuhana in ima res dober okus.

KODA -> RE: meso? (28.2.2006 22:26:47)

Naš tastarejši je jedel vse vrste mesa,od 8 meseca dalje,prej pa samo purana.
Tamali je pa dolgo jedel samo purana,nato smo postopoma prešli na ostalo meso,zaradi alergij.

Sofi -> RE: meso? (3.3.2006 11:05:14)

Moj mali je star sedem mesecev in še ni poskusil mesa, vendar bo ga kmalu moral. Zanima me, a ste najprej dale juhico, ali kar meso. Predvidevam, da naj bi bilo mesa od začetka samo kuhano in spasirano (ali je lahko tudi slano?).
Kdaj pa začnejo jesti pečeno in pripravljeno tako, kot ga jemo tudi mi?

Pa še to. Pri uvajanju mesa, naj mu dam v enem obroku samo meso, ali lahko tudi krompir...  zraven?
Joj, ta nevednost!

lp

Barči78 -> RE: meso? (3.3.2006 11:49:11)

Jaz ji npr. prepražim košček mesa, potem dodam zelenjavo - krompir, ali korenje, koruzo,... dodam začimbe, malo tudi posolim, lahko dodaš tudi malo paradižnikove mezge za okus, zalijem z vodo, kuham dokler ni zelenjava skuhana, vse skupaj pretlačim.
Ko ji skuham govejo juhico, pa notri dam košček govejega mesa, 1 korenček, notri zakuham nudeljčke ali kus kus, in pretlačim.

Stran: [1]