Magi* -> RE: nespečnost v začetku.. (28.2.2006 8:10:01)
|
jaz na začetku sicer še nisem imela tako izrazitih problemov z nespečnostjo, čeprav sem se nekajkrat zbudila in to predvsem zaradi razburjenosti, razmišljanj o neznanem... to obdobje je minilo samo po sebi in nekaj časa sem spančkala kot polhek. kasneje v nosečnosti sem pa imela katastrofalne težave s spanjem, nemirne noge, ki mi niso pustile zaspati niti za hip. takrat me je pa mož vsak večer zmasiral in sem šla pod vroč tuš, poskusila sem se pač čim bolj sprostiti. je pomagalo, ni pa povsem odpravilo problema. tudi večerni sprehod je zelo pomagal, pa "joga" tudi. z mojim problemom sem večkrat seznanila tudi G, pa osebno zdravnico, ki sta samo zamahnila z roko. znan zdravnik pa me je celo napotil na psihiatra, češ naj bi kazala znake za poporodno depresijo, bla, bla.... kasneje sem po naključju srečala nevrologa, ki mi je povedal za sindrom nemirnih nog, ki je bolj izrazit ali pa se sproži v nosečnosti.... kaj hočem povedati? poslušaj svoje telo, poskusi najti sama vzrok za nespečnost, poskusi si pomagati, pogovori se z G. nespečnost zna biti velik problem, če zaradi tega ne moreš funkcionirati čez dan. do neke mere je že normalna v nosečnosti, ne pusti se pa odgnati z zamahom leve roke.
|
|
|
|