marella1 -> RE: že kakšna novemberka?! (18.11.2006 12:10:33)
|
Dobro jutro vsem [sm=nosecka.gif] No da se vam še jaz na hitro oglasim. Naj vam povem, da sem od ponedeljka 13.11. ponosna mamica mali Lani. Ob rojstvu je imela 3400 g in 53 cm. Moja G mi je izračunala PDP 6.11. (nuhalna pa 13.11), no po 3 amnioskopijah se je dr. Gregorač odločil, da me naročijo na porod 13.11. ob 6.30 uri. V nedeljo se je sicer počasi že začelo s popadki, ki pa niso bili redni. Zjutraj z dragim ustaneva in se odpeljeva v Kranj, zdi se mi da se sploh še nisva zavedala da je to D day. Pridem v porodno, kjer me priklopija na CTG, ni bilo omembe vrednih popadkov. Sledi klistir, medtem pa nama je sestra Jerneja pripravljala porodno. Ko je klistriranje minilo, se uležem na porodno in me že priklopijo na umetne popadke in CTG. Odprta sem bila 3 cm, ampak se ni nič mehčalo. Popadki se vse hujši in sestra mi vtsavi gel za mehčanje ter proti bolečinam. Kar naenkrat se mi zdi sem bila odprta že 7 cm. Mislim, da so najhujši popadki za mano, ampak me čaka presenečenje. Popadki postajajo vse hujši in že čutim kako se spušča. Sestra mi reče, naj prediham 5 popadkov na levem boku in 5 na desnem boku. Sem mislila, da me bo konec. Kar naenkrat pride sestra v porodno in začne pripravljati za porod, pokliče še drugo sestro, nato sledijo 3 močni potiski in naša Lana je kar ven padla. Čutila sem bolečino in ugotovila, da bodo potrebni notranji kot zunanji šivi. Neprijeten občutek, ampak ko sem pogledala najino malo štručko sem pozabila na čisto vse. Porod je bil kar precej dolg od 7.45 do 14.21. NO na kratko toliko, ko bom lahko lažje sedela pa se še kaj oglasim. Aja, tudi Lana je izgleda zamenjala dan z nočjo. P tudi mi moramo dodajati, ker nimam dovolj mleka. Krfjolca: tudi jaz pravim vse pohvale za kranjsko porodnišnico. Od babic, sester na odelku pa do pediatrinje [sm=bravo.gif]. Pa čestitke vsem mamicam, za tiste ki še čakate pa držim pesti, da bo hitro za vami.
|
|
|
|