mulan -> RE: Polnjeni melancani (27.2.2006 20:44:29)
|
Jaz sem ze kaj podobnega delala z melancani, pa tudi z bučkami pride zelo dobro. Melancane najprej dam na pol (počez), izdolbem, posolim. Nato jih na pari prekuham (ene 5-10 minut, odvisno kako mehke so ti všeč), zložim v pekač in napolnem s tistim, kar mi pač pride na misel. To je lahko omaka iz mletega mesa (že posebej skuhana), gobova omaka, omaka iz bučk.. Najboljše pride (vsaj meni), če dam najprej malo mesa, nato zelenjave, na vrh še nariban mehek sir (livada, edamec) in malo kisle smetane. Seveda pa se da naredit na 101 način. Ko melancane napolnem, jih dam v pečico na 180 stopinj, toliko, da se sir lepo popeče. Melancane se lahko tudi še surove (brez predhodnega kuhanja nad paro) zloži na pekač in peče v pečici (še brez dodatkov!), ene 20-30 minut na 180 stopinj, nato napolne in ponovno da peči. Upam, da ti je to kaj v pomoč!! [sm=pikapoka2.gif]
|
|
|
|