Polnjeni melancani (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


dana -> Polnjeni melancani (27.2.2006 12:04:18)

V službi so večkrat na jedilniku polnjeni melancani in sicer je cel melancan večkrat prerezan po dolgem notri so pa različni dodatki.

Jaz bi to naredila tudi doma pa ne vem koliko časa naj to pečem, ali moram melancane prej nasoliti. Če je katera že kaj podobnega delala bi prosila za nasvet.

lp dana [sm=kuza.gif]




mulan -> RE: Polnjeni melancani (27.2.2006 20:44:29)

Jaz sem ze kaj podobnega delala z melancani, pa tudi z bučkami pride zelo dobro. Melancane najprej dam na pol (počez), izdolbem, posolim. Nato jih na pari prekuham (ene 5-10 minut, odvisno kako mehke so ti všeč), zložim v pekač in napolnem s tistim, kar mi pač pride na misel. To je lahko omaka iz mletega mesa (že posebej skuhana), gobova omaka, omaka iz bučk.. Najboljše pride (vsaj meni), če dam najprej malo mesa, nato zelenjave, na vrh še nariban mehek sir (livada, edamec) in malo kisle smetane. Seveda pa se da naredit na 101 način. Ko melancane napolnem, jih dam v pečico na 180 stopinj, toliko, da se sir lepo popeče.
Melancane se lahko tudi še surove (brez predhodnega kuhanja nad paro) zloži na pekač in peče v pečici (še brez dodatkov!), ene 20-30 minut na 180 stopinj,  nato napolne in ponovno da peči.
Upam, da ti je to kaj v pomoč!!
[sm=pikapoka2.gif]




Petra P. -> RE: Polnjeni melancani (27.2.2006 20:51:18)

jaz melancane izdolbem in najprej kar same popečem v pečici - da je pol tudi obod lepo pečen, nato pa dodam polnitev (ki jo posebej naredim) in pol dam vse skupaj še enkrat pečt - najraje potreseno s sirom.
lahko pa jih tudi popečeš na olju - le čisto na rahlo jih potisneš v vroče olje - se lepo zmehčajo in so po peki v pečici prav fini.

dober tek




Reja -> RE: Polnjeni melancani (11.3.2006 10:36:06)

Jaz bom danes prvič delala polnjene bučke.

Zanima me, kakšne nadeve naredite? Se bojim, da bom preveč različnih stvari zmešala in bo potem preveč zmedeno vse skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Hvala!




Reja -> RE: Polnjeni melancani (11.3.2006 11:37:39)

Še nekaj me zanima pri polnjenih melancanih in bučkah. Odločila sem se, da jih bom dala najprej nenapolnjene v pečico.

Na koliko stopinj in za koliko časa?

Naj jih prej nasolim in počakam, da odteče malo vode, da ne bo potem poplava?

Koliko časa in na koliko stopinj jih ve še pečete potem, ko jih napolnite? Verjetno bom nadev prej malo prepražila, da ne bo čisto surov.





Nasy -> RE: Polnjeni melancani (11.3.2006 12:13:16)

njami, tole more bit pa dobro..kako naredite nadev, ko za golaž-mleto meso ali kar kašno šunko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]si ne glih najbolj predstavljam




Stran: [1]