Nekaj vprasanj (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Nekaj vprasanj (27.2.2006 11:05:50)

Pozdravljene,

ker sem pri naslednjih vprasanjih totalni nevednez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], vas prosim, da mi pomagate najti odgovore. Moja situacija je naslednja

*PDP imam 13.05.06. Imela sem pogodbo za dolocen cas 1 leta in sicer od 1.02.05 do 31.01.06. Kasneje so mi pogodbo podaljsali do 15.04.06.

*Predviden datum nastopa porodniskega dopusta pa je prav tako 15.04.06.

*Mene pa zanima, kaj mi je zdaj storiti oziroma na kaj moram biti pozorna, kaksne papirje si moram urediti.

*Kako je z bolnisko placo, kdaj jo dobim (glede na to da sem v bolniski s 1.2.) in kako se doloca

*Kako pa je z dopustom, saj mi verjetno se pripada kak dan, a nisem dobila nobenega papirja.

*Naj ostanem prijavljena doma pri starsih ali se lahko prijavim pri partnerju, katere so prednosti oz. pomanjkljivosti

Se enkrat vas lepo prosim, da mi pomagate in skusate odgovoriti na moja vprasanja. Zahvaljujem se in zelim lep dan.

muki1 -> RE: Nekaj vprasanj (27.2.2006 11:43:30)

Glede na to, da imaš pogodbo do zadnjega dne, si urediš papirje na CSD, kjer vpišeš zadnjih 12 plač in na podlagi tega prejemaš porodniško. Če te po končani porodniški podjetje ne bo vzelo nazaj se prijaviš na Zavodu za zaposlovanje.
Plačo dobivaš od delodajalca takrat, ko imajo plačo ostali delavci na podjetju.
Pa tudi dopust za leto 2006 ti pripada in sicer v sorazmernem deležu. Po mojem dobiš 6 dni dopusta za leto 2006 ( za celo leto je 20 dni). Ostali dnevi pa so odvisni od delovne dobe, delovnega mesta......
Kar se tiče prijave doma pri starših pa ne bi vedela fint.......

Stran: [1]