Pupica -> RE: ve kdo kaj več o izvajanju usposabljanja na delovnem mestu (27.2.2006 11:37:01)
|
Ja...tkole je...ti si najdeš podjetje-zavod, ki te je pripravljen uvajat. Si uradno na zavodu, in za ta čas ti NE teče delovna doba!!!Preverjeno-verjetno potem dohodek tudi ne gre v prispevke(oz se ne šteje v porodniško, če slučajno kej rata) Delaš 8 ur, plačajo ti prevoz in malico. Vse skupaj dobiš nekaj čez 60.000 oz. meni so naračunali z malico vred 74.000 za cel mesec dela. Vendar sem potem nekak uredila da so vzeli drugo, ker se mi to totalno ne bi splačalo, pa še kup zdr.težav sem imela, in verjetno bolniške ne plačajo-nisem pa spraševala naprej kako je z bolniško... Urejaš pa v zavodu, ko se komplet vse zmenite, greš na zavod, kjer mislim, da izdajo napotnico.Drugače pa za podrobne info vprašaj pri svoji svetovalki na zavodu, ker se lahko kaj razlikuje, oz.imajo kaj drugače. Vem pa da je teh sredstev vedno dovolj(plača te namreč zavod za zaposlovanje in ne delodajaalec-delodajalcu ti v tem času namrče pomeniš brezplačno delovno silo)saj so meni to ponujali v novembru, ko je ponavadi malha z denarjem povsod prazna. Upam da sem ti kaj pomagala.... LP
|
|
|
|