Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Obrazci za očetovski dopust 27.2.2006 9:08:15
|
|
|
|
Lorena
|
Lp! Z možekom izpolnjujeva obrazce za očetovski dopust, ki jih morava v sredo najkasneje oddati, sedaj pa resnično ne vem nekaterih stvari. Prosim za kakršno koli pomoč. Obrazci, ki jih moram izpolniti; (seznam sem videla pred časom ravno na tem forumu...) * S 1/2 - vloga za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta * S 2 - potrdilo delodajalca o zaposlitvi * S 2/1 - vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila * S 6 - podatki o plači * S 8 - izjava očeta o negovanju in varovanju otroka ___________________________________________________ Zanima me, ali so ti papirji VSE kar moramo izpolnit? Pri obrazcu S 1/2: kaj naj obkrožim, če želi koristiti proste dneve po rojstvu otroka po dnevih? Recimo, 3 dni takoj ko pridem iz porodnišnice, pa 1 dan bi šel delat, pa bil spet npr. 4 dni z otrokom,...se obkroži 2.a) plačani očetovski dopust po dnevih? Na črto se pa verjetno napiše kar 11 dni (največ možno,ne?) Saj se ponavadi odločajo predvsem med plačanim dopustom v stnjenem nizu oziroma po dnevih,ne? Pri prilogi S-2: Pri 2. -kaj obkrožim? A)porodniški dopust B) očetovski dopust C) dopust za nego in varstvo otroka D) posvojiteljski dopust Naj povdarim, da bom jaz koristila celo porodniško, on bi rad samo teh nekaj prostih dni ob rojstvu otroka... Obrazec S-2/1: ga je potrebno izpolnit? Predvidevam, da ne, ker sem ta obrazec morala izpolnit že jaz. Ali pa ? Obrazec S-6: Ga je potrebno izpolnit, če sem ga prav tako izpolnila jaz zase? Obrazec S-8: Izjava o negovanju otroka - je potrebna? V bistvu me zanima to, ali so ti obrazci VSI potrebni, glede na to, da bi midva rada le to, da je prost teh nekaj recimo 11 dni po rojstvu otroka in nič drugo... Prosim za kakšno pomoč in hvala že v naprej!
|
|
|
|
RE: Obrazci za očetovski dopust 27.2.2006 12:26:14
|
|
|
|
sazi
|
1. vloge za očetovski dopust ne moreš oddati pred otrokovim rojstvom (vsaj popolne ne). CDS-ji sicer delujejo različno, ampak ni popolne vloge brez imena in EMŠA otroka. Po rojstvu bo moral tvoj dragi tja z manjkajočimi podtki (dobiš v porodnišnici od matičarke neko potrdilo, ki ga on potem odnese tja. sploh pa ne more nastopiti dopusta preden se ti on otrok ne vrneta iz porodnišnice 2. seveda moraš izpolniti vse, saj bo od države dobil denar - to pa vedno pomeni veliko papirjev s1/2 obkrožiš po dnevih - za točno koriščenje se zmeniš na CSD (oz voj mož se zmeni) s2 očetovski dopust (saj za to vlagata, kajne) s2/1 tokrat je vlagatelj tvoj mož, saj on oddaja vlogo za svoj dopust s6 ti si oddajala svoje plače, on mora pa svoje!!!!! najbrž ne bo dobil nadomestola glede na tvoje plače, kajne?!?!? s8 pač mora podpisat da bo negoval otroka (npr. da nima namena izkoristiti očetovskega dopusta za žuranje in popivanje, ampak da ima namen negovati otroka)
|
|
|
| Stran: [1] |
Otroški vozičkiendrinaKatero znamko otroškega vozička ste izbrale?Peg Perego (
48%)
Quinny (
25%)
Hauck (
10%)
Mutsy (
6%)
Stokke (
4%)
Bugaboo (
8%)
Število vseh glasov: 317Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!