|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Antibiotiki in nosečnost
27.2.2006 8:40:44   
Reja
Še tri dni nazaj sem se vesoljnemu svetu hvlila, kako mi je fino v nosečnosti, nobenega bruhanja, nobenih težav.

In potem me je nekaj bolelo, sem šla k dežurnemu zdravniku, je rekel: "ja kaj ste pa vi počeli, da ste dobili tako vnetje?"

In sem dobila Klimicin tablete (antibiotiki), Canesten vaginalne tablete in Canesten kremo. Ko sem še stotič povedala, da sem noseča, me je še stotič pomiril, da to pikici ne bo škodovalo, da bi ji bolj, če ne bi zdravili, ker bi jo lahko okužila ali bi lahko celo splavila.

V lekarni me je potem farmacevtka debelo pogledala, ko mi je dala vse to in sem ji povedala, da sem noseča. Je rekla, da je edino krema čisto neškodljiva, ostali dve stvari pa sicer nista priporočeni v nosečnosti, prav tako pa nista prepovedaniuser posted image

Zanima me, ali je katera od vas morala jemati antibiotike v nosečnosti?

Kako pogosto je to pravzaprav?

Je bilo pri kateri zaradi antibiotikov že kdaj kaj narobe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Antibiotiki in nosečnost
27.2.2006 8:59:33   
Anonimen
Kaj pa Hiconcil?

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
27.2.2006 9:01:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Reja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2006 9:03:31   
Reja
Tako pri Canestenu kot pri Klimicinu piše, da ni primeren do konca prvega trimesečja, tudi kasneje pa se je treba posvetovati z zdravnikom. Ravno to me je zmotilo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2006 9:10:06   
Jančika_
V obeh nosečnostih sem v prvem trimestru dobila Hiconcil. Pomembno je, da je antibiotik čisti penicilin, ta je namreč eno redkih zdravil, ki med nosečnostjo dokazano ne škodi. Za Klimicin pa ne vem, kakšne sorte jeuser posted image . Prvič sem na začetku dobila tudi Canesten. 

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2006 9:10:58   
Barbs
Reja,

pa saj si se posvetovala z zdravnikom. In ti je lepo povedal, da ne bo nič narobe .Saj je vendar zdravnik, tvoj G in zaupati mu moraš, da ve, kaj dela. Prepričana sem, da ti ne bi predpisal nečesa, kar bi ti škodilo. Verjetno bi bilo res bolj škodljivo za user posted image  , če se sploh ne bi pozdravila. Vsi ti napotki pri zdravilih, so pisani bolj previdno in pazljivo, kot pa je potem v resnici lahko škodljivo. Antibiotiki so verjetno "rizični" in škodljivi pri določenih disfunkcijah ali odstopanjih v nosečnosti, ne pa kar povprek. Vsega ne gre jemati črno belo. Saj tudi alkohol ni priporočljiv v nosečnosti, kozarec dobrega rdečega vina pri kosilu pa ne škodi, prej obratno, a ne?user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.2.2006 9:27:51   
Anonimen
js sem jedla hiconcil, pa tut canesten pa je blo vse ok. ne vem pa kako je s klimicinom. ampak če je rekla tut farmacevtka da ni izrecno prepovedan pol mislm da ne sme bit nič narobe, ker so neka zdravila ki se jih da, če je tveganje za otroka manjše če ješ tablete kukr pa če pustiš da se bolezen nadaljuje

(odgovor članu Barbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.2.2006 15:47:40   
zmajčka
Tut jest sm jemala klimicin in sicer takoj na začetku 4. meseca nosečnosti.
Imela sem vnetje že prej, a v prvih treh mesecih res ni priporočljivo jemati verjetno kakršnakoli zdravila, in stanje se mi je še poslabšalo, zato mi je G predpisal klimicin.
Jaz svojemu G kar zaupam, ker menim da je  strokoven pri svojem delu.
Upam, da sem te kaj pomirila.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2006 19:04:12   
KODA
Ja z sem v 8 tednu nosečnosti jemala Ospen 1000,.zaradi adeno+rota viroze.
Kasneje pa tudi Canesten svečke.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu zmajčka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?