3otrok (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mira_1975 -> 3otrok (27.2.2006 8:23:07)

pozdravljeni,

zanima me ali kdo ve, ce bodo res nekatere prednosti s tremi otroci, npr. vecji otroski dodatek, vecja pomoc drzave? Res me zanima in bi bila zelo hvalezna za ta odgovor. Dosti se o tem govori, a v zakonodaji tega ne najdem nikjer. hvala vsem

*pepelka* -> RE: 3otrok (27.2.2006 9:26:32)

Dodatek za veliko družino je že sedaj, kar se pa tiče druge pomoči s strani države pa ne vem. Ta dodatek pa je izplačan 1x letno

lelaval -> RE: 3otrok (27.2.2006 9:56:11)

Dodatek za veliko družino 60.000 - 1xletno (20.000 pa naj bi ga pri dohodnini še dobili nazaj, ker so ga lani za ta znesek zmanjšali). Kar pa se tiče otroških - ne pričakuj prevelikega povečanja, ker veš, kakšno imajo lestvico.
Jaz sem lani, ko sem rodila 3 otroka, prvič  od občine dobila knjigo.
Sicer pa naj bi imela pri nakupu NOVEGA (ne rabljenega) avta olajšavo - davka ne rabiš plačat.
Po novem baje pri rojstvu dobiš (tudi za prvega) okrog 25.000 - če ne dojiš, saj so še hrano na recepte ukinili - lani si moral prinesti potrdilo z borze.
Meni se po izteku porodniške tretjega otroka obeta Zavod za zaposlovanje.
To pa naj bi bilo od države tudi vse, kar se tiče 3 in več otrok.  Pa naj se potem ne čudijo, če je vedno manjše število rojstev.

MUNIKA -> RE: 3otrok (27.2.2006 10:03:33)

HOJLA!

Mene pa zanima od koga oz., kaj moraš naredit, da dobiš tistih 25.000 SIt za hrano.

LP od Munike

Stran: [1]