Anonimen
|
Ko sem sama dala prošnjo za neprofitno stanovanje, so točkovali, kako dolgo si že bil prebivalec občin, ki so razpisovale, dohodek, delovna doba, ali si samski ali ne, ali živiš pri starših ali si podnajemnik... Tudi izobrazba je štela zraven - višjo, kot si jo imel, več točk si dobil. Je pa bil ta razpis takrat napisan za samske. Prišla sem na 19. mesto na čakalni listi, vendar sem bila čez tri mesece že obveščena, da si lahko pridem ogledati stanovanje, če še želim. In sem ga dobila. Kako bi bilo danes, ko imam družino in mož je zaposlen za določen čas, dohodek se deli na tri člane, ne vem. Dvomim, da sem sploh kaj dobila. Tisto pa, da rabiš veze, da prideš zraven, ne verjamem. Potemtakem bi jaz morala dobiti ne samo TAKOJ stanovanje, temveč tudi večsobno. Priznam, da je moja mami poskušala zame urediti zadevo mimo razpisa, pa je dobila odgovor, da ne upajo, ker je vse javno in jih kontrolirajo. Še potem, ko sem bila na čakalni listi (in še to zaradi visokega števila točk, ki sem ga dosegla!), ni mogla nič urgirat, tako da sem stanovanje kratkomalo odpisala. Tako da močno dvomim v to.
|