zoya24 -> RE: Kdaj še dojiti?? (26.2.2006 15:51:35)
|
Šoni pri nas je bilo tako, da sem nekje pri štirih mesecih omejila nočno dojenje na 1x in sicer je bilo tako, da se je pri dveh mesecih dojil še ob pol dveh in petih, nato pa ob osmih, ko sva se vstala. Pri dveh in pol je tudi obrok ob pol dveh spustil in se zbudil okoli štirih. Spat smo vedno hodili okrog osmih, aja prvi mesec se je dojil še okoli enajstih. Pri treh se je začel ful zbujati (na cca dve uri), sem ga valjda vsakič podojila, ker naj bi šlo kao za preskok v rasti. Amapk ta preskok v rasti se je nadeljeval do cca 4 meseca, potem sem pa imela počasi tega mal dost, sploh ker se je dojil tako, da je dvakrat potegnil in spet nazaj zaspal. Pa sem se odloča, da bom probala jaz to mal ukinit in mu poturit dudo in ga podojit prvič okoli treh ali štirih, prvo noč se je kar precej zbujal, vendar ni kej jokal, je dobil dudo in zaspal nazaj. Drugo noč se je zbudil pa samo dvakrat. Sam to je trajalo spet zelo kratek čas, ne vem če več kot teden. Pol se je pa začel zbujat zaradi dude [sm=zmeden.gif]. Pa sem se odločila, da ga probam dat spat v svojo sobico (star je bil takrat dobrih 4,5 mesecev). Rezultat je bil odličen. Prvo noč se je zbudil okoli dveh (mu dam dudo in takoj zaspi nazaj (niti pojamral ni), nato pa ob petih, ko sem ga podojila (joške mi je pa skor razneslo in sem si valjda ob petih črpala mleko). Od druge noči pa do 5,5 meseca se je nato zbujal okoli petih, pol je to sam prestavil do šestih, no zdaj pa do sedmih ali osmih- Verjetno tudi mal povezano z mlečno kašico, ki jo dobi zvečer. Je bilo pa z preobilico mleka kar težko na začetku, amapak se je to relativno hitro poštimalo (kakšen teden), vsaj do te mere, da me niso bolele, imam pa zjutraj še vedno velikokrat trde, včaish tudi malo bulaste (sploh eno), sam mali pol to vse ven spije in ni panike. To je to, na dolgo in široko.
|
|
|
|