Šoni -> RE: Krema materine dušice (25.2.2006 20:16:38)
|
Nat30, Justova krema materine dušice je primerna tudi za dojenčke, samo v zmerni količini. Ne maži pa z njo otroka pod nosom ali po prsih, če ima šele dva meseca. Otročka lahko namažeš na podplatih in mu ne bo nič škodovalo. Ker imajo malčki na podplatih zelo tanko kožo, se krema hitro absorbira in ker koža tam ni tako občutljiva ni nobene kožne reakcije. So pa pred časom punce pisale, da so otroci dobili izpuščaje zaradi te kreme in sicer je res bolj agresivna, saj vsebuje tudi evkaliptus, ki pa tako malo kožo draži. Jaz našega malega mažem kar po podplatkih, dobro vmasiram in malemu je taka masaža celo všeč. Nam je zelo pomagalo, ko je bil naš 5 mesečnik, sedaj že šestmesečnik prehlajen in ni mogel dihati skozi noska. Jaz ga nisem mazala po prsih, ampak sem mu kremo namazala na slinček, čisto malo ker ima močan vonj in slinček je čez dan nosil in vdihoval kremo. Ponoči mu pa lahko, če imaš eterično olje sivke navlažiš brisačko, na njo dodaš dve kapljici ali celo samo eno eteričnega olja sivke in vse skupaj položiš na radiator. Pomaga proti prehladu. Ko je pa otrok malo starejši, ga pa s to kremo lahko namažeš tudi po prsnem košu, če se bojiš kožne reakcije, pa prej prsi namaži s kakšnim otroškim mlekom za telo. Lp Šoni
|
|
|
|