Špelka -> RE: Kako bi se ve odločile.... (24.2.2006 9:11:27)
|
Andreja, čao! Res nisi v zavidljivi situaciji... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sočustvujem s tabo. Ob branju tvojega posta se mi je utrnilo par misli, in sicer: - da je tvoj tako na lahko rekel, da bosta pač sprejela podarjeno moško celico, je po mojem zato, ker si neizmerno želi otročička, ker ve, kako si ga želiš tudi ti in ker se boji nadaljnjih razočaranj s spermiogrami. - mislim, da bi morala vztrajati pri svojih občutkih - namreč notranji občutki ponavadi človeku kažejo pravilno pot. In imam občutek, da ti še nisi pripravljena sprejeti otročka nekoga drugega. In to se meni zdi zato, ker nekje v sebi čutiš, da je še upanje za vaju in da ne smeta še vržt puške v koruzo. - verjetno obstaja tudi varianta, da moške celice zamrznejo - saj to konec koncev naredijo tudi s darovanim semenom. Torej vprašajta Drobniča oziroma kar zahtevajta, da vama spremlja spermiogram - pač tvoj da vse toliko spermiogram in ko bodo spet semenčice, jih magari zamrznejo ali pa odmrznerjo tvoja jajčeca. Vprašajta dr. Drobniča, ali je možno, da vaju dajo v postopek za darovano celico, hkrati pa opravljajo spermiograme. - varianta pri dr. rešu in to samoplačniška in spontana se mi ne zdi ravno prava rešitev. Namreč, spontani postopek stane skoraj toliko kot stimulirani, pri tem pa obstaja možnost, da se jajčna celica že prej sprosti iz folikla (uide), imaš pa tudi vsak cikel samo eno in v primeru, da pri tvojem spet ne bo semenčic, ne naredita nič. v tem primeru bosta prišla veliko ceneje skozi, če samoplačniško opravljata spermiograme (mislim, da je en okoli 7.000) in nato, če bodo kaj našli to zamrzneta in uporabita v samoplačniškem stimuliranem (ali spontanem) postopku. tako bo tudi bolj sigurno, saj bo seme že na zalogi. No, to je nekaj mojih razmišljanj. Odločitev je seveda vajina. Vedi pa, da ti pošiljam objem in da mislim nate v teh težkih odločitvah in trenutkih! [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] [sm=rozica.gif] LP, Špela
|
|
|
|