Jančika_ -> Izpuščaji po lasišču (23.2.2006 22:33:10)
|
Naš 1,5-letnik ima po lasišču nekakšne izpuščaje. Prvič sem jih opazila kakšna dva meseca nazaj, zdaj vidim, da so se namnožili. Zgledajo kot kakšni rdeči mozolji, na otip so trdi in se "grupirajo", torej jih je več na kupu. Nahajajo se predvsem po vrhu glave, tam, kjer je kot dojenček parkrat imel temenice. Danes sem opazila nekaj vmes luskinic. Na prvi pogled zadeva niti ni zelo opazna, šele ko odmakneš lase, se dobro vidi. Zvečer sem mu to vse namazala z oljem, poskusila izčesati in oprala s šamponom. Tudi tistih nekaj luskinic ni šlo stran, tako da verjetno niso temenice, zgledajo bolj kot suha koža. Imate kakšno idejo, kaj je to in kako se tega znebiti? Lase mu šamponirava nekje 1x na teden - naj mu večkrat, manjkrat? Zamenjava šampon? Namaževa s čim?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Posvetovalnice pri letu in pol še nismo imeli; če do takrat ne bo bolje, bom seveda pokazala zdravnici, rada bi pa zadevo vsaj omilila, ker sem nekajkrat opazila, da se mali nekaj čoha po glavi (čeprav ne morem biti prepričana, da se zaradi teh izpuščajev, ker ima občasno kar tako neke fore).
|
|
|
|