finančna sredstva (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> finančna sredstva (23.2.2006 20:33:47)

Zanima me, kako je s finančnimi sredstvi, npr. če rodiš otroka pa nisi samohranilka ali pa si.. pa koliko časa dobivaš ta denar in seveda koliko?

ker vidim, da veliko ljudi to dela.. a se res tok splača al kaj??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

soncece24 -> RE: finančna sredstva (23.2.2006 21:43:13)

Če nisi samohranilka:
- otroški
- prvo leto starševski 40.000
- če ne presegaš cenzusa (dohodek tvojega se deli s 3, sam ne vem kolko je meja), še kaj malega socialne

Če si samohranilka:
- strševski 40.00
- otroški največji (mislim da okoli 24)
- razliko starševski + otroški (do zgornjega zneska = zadnja alineja pri nesamohranilki)še kaj malega socialne

Kakorkoli obneš ni kaj dosti, tak da če zdaj normalno živita se tudi potem ne rabiš igrat samohranilke, če pa vama gre že zdaj na tesno, se ti pa splača. Starševski dodatek pa dobiš v vsakem primeru, je neodvisen od dohodka tvojega partnerja.

Upam da se kaj razumeš s tega, ker sem malo čudno napisala vse skupaj...

MAREC06 -> RE: finančna sredstva (23.2.2006 22:23:09)

A starševski dodatek dobiš, če si samohranilka tudi, če si redno zaposlena in prejemaš porodniško?

lelaval -> RE: finančna sredstva (24.2.2006 0:37:58)

Starševski dodatek dobivaš, če si na borzi - namesto porodniške.

soncece24 -> RE: finančna sredstva (24.2.2006 8:50:33)

Točno tak - jaz sem pač napisala, kaj bi biba dobila, ker pač vem, da ni v službi. Sory za zmedo.

Anonimen -> RE: finančna sredstva (24.2.2006 9:04:13)

se pravi da to dobivaš eno leto (kao porodniška?).. pol pa najbrž socialno podporo naprej, ne??

pilotgirl -> RE: finančna sredstva (26.2.2006 22:50:41)

Punce mene pa zanima do kakšnih pomoči sva npr. upravičena z mojim [sm=love.gif].On se namreć šola po izpitih in ima do konca še dva.Aja pa se šola preko zavoda tko da v mes ne sme delat. Jast sem pa zanosila ravno ko mi je moja prejšna pogodba o delovnem razmerju potekla.Zdaj ko pa sem noseča te pa itak noben ne vzame v službo,tko da sem zdaj brez.
A mi lahko katera kaj svetuje?
Hvala.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.2.2006 9:22:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tajči84_ -> RE: finančna sredstva (11.3.2006 15:16:29)

V kolikor mu šolo plačuje zavod, res ne sme delat ker mu potem vse ukinejo in si mora sam palčevat izpite...to vem ker sem bila jaz sama v taki situaciji...čim sem začela delat so mi ukinili plačevanje šole...
Oba sta upravičena do socialne pomoči...samo pri socialni pomoči sedaj morate pazit...v kolikor jo prejmete...in vam zavod za zaposlovanje najde kakršno koli delo primerno za vas ga morate sprejet. V kolikor ga ne boste sprejeli vam ukinejo denarno socialno pomoč. Po otrokovem rojstvu bosta dobivala še socialno podporo za otroka in otroški dodatek.

Lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]