Zdravstvene kartice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Sibil_ -> Zdravstvene kartice (23.2.2006 16:01:10)

Po mailu sem dobila informacijo iz zdravstvenih krogov, da bodo po 1. marcu nekaj časa težave s potrditvami zdravstvenih kartic.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Svetujejo naj se kartice potrdi do konca meseca, za vsak slučaj.
LP,
Sibil

manca79 -> RE: Zdravstvene kartice (23.2.2006 16:13:17)

Ne, saj ti velja to zavarovanje samo do 28.2.2006; od 1.3.2006 si zavarovan že pri drugi zavarovalnici; pa tudi potrdi ti samo do vključno 28.2.2006.
Po 1.3.2006 bo treba potrdit kartico, preden greš do zdravnika. Več o tem na:

http://www.zzzs.si/

"Zato zavarovanim osebam priporočamo, da svojo kartico pred obiskom zdravstvene ustanove od 1.3.2006 dalje obvezno potrdijo na najbližjem samopostrežnem terminalu ter morebitne napake v podatkih razčistijo s svojo zavarovalnico.

Dodatne informacije o uporabi kartice lahko zavarovane osebe pridobijo tudi pri Zavodovi Službi za poslovanje s kartico, vsak delovni dan med 07:00 in 17:00 uro na telefonski številki 01 / 30 77 466.

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije kot upravljavec in skrbnik sistema kartice zdravstvenega zavarovanja želi, da bi spremembe podatkov dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja potekale čimbolj tekoče in s čimmanj izjemami. Če pa že pride do njih, pa jih želimo rešiti hitro, učinkovito in za zavarovane osebe prijazno.

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO
ZAVAROVANJE SLOVENIJE"

lelaval -> RE: Zdravstvene kartice (24.2.2006 0:39:52)

Po 1.3. boš morala ponovno na terminalu potrdit kartico, ne glede, če si jo nazadnje 28.2. Je bilo zadnjič pri dnevniku.

puncica -> RE: Zdravstvene kartice (24.2.2006 7:50:10)

No dobr da to vem, hvala za te informacije, jst sem pa že paničarila ko sem bla zadnjič na pregledu pa mi je terminal pisal da imam neurejeno zdr. zavarovanje. Očitno sem mal preveč paničarla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Maxica -> RE: Zdravstvene kartice (24.2.2006 10:54:01)

Puncica, to zdej vsem napiše, ker imamo urejeno le do 1.3. Ampak pri zdravniku ti nič ne komplicirajo, sem tudi sama imela prejšnji teden tako izkušnjo.
Tistim, ki smo pri Vzajemni, kartice potrdi zgolj in samo do 1.3., tako da nima smisla hoditi potrjevat kartice pred tem datumom. Če si pa pri kakšni drugi zavarovalnici, pa kartico lahko potrdiš tudi za običajne tri mesece.

Vilma -> RE: Zdravstvene kartice (24.2.2006 12:18:00)

Včeraj je Zavod za zdravstveno zavarovanje na svojih spletnih staneh objavil napotke pri uporabi kartice po prvem marcu.
Najpomembnejši del je tale:
Zaradi kratkih izvedbenih rokov, formalnih postopkov prehoda v drugo zavarovalnico in velikega števila sprememb bi pri podatkih o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju od 1. marca 2006 dalje pri posameznih zavarovanih osebah lahko prišlo do naslednjih situacij:
· na kartici ni zapisanega nobenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kljub temu da imate sklenjeno zavarovanje pri svoji zavarovalnici;
· na kartici je zapisano dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vendar ni veljavno;
· na kartici je zapisanih več veljavnih dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj.

V izogib težavam priporočamo zavarovanim osebam posebno pazljivost pri potrjevanju kartice in uporabi podatkov o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju s kartice od 01.03.2006 dalje ter predlagamo izvajanje naslednjih postopkov:
· Pred obiskom zdravnika, farmacevta ali druge zdravstvene ustanove od 1.3.2006 dalje obvezno potrdite svojo kartico na samopostrežnem terminalu in na ta način osvežite svoje podatke o veljavnih zavarovanjih. Pri potrjevanju bodite pozorni na obvestila samopostrežnega terminala o zapisanih dopolnilnih zdravstvenih zavarovanjih. Natančni podatki o dopolnilnih zdravstvenih zavarovanjih so zapisani na naslednji strani ekrana terminala, na katero pridete z dotikom imena svoje zavarovalnice. Če se zapišejo drugačni podatki, kot jih pričakujete, napako razčistite z vašo prostovoljno zdravstveno zavarovalnico.
· Ob obisku zdravnika, farmacevta ali druge zdravstvene ustanove zdravstvenemu delavcu pojasnite, pri kateri zavarovalnici imate sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje.
· V primeru, da ugotovite kakršnekoli nepravilnosti v podatkih o dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, vas prosimo, da te razjasnite s ponudniki prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja, ki imajo vzpostavljene klicne centre za pomoč zavarovancem, in sicer:
· Adriatic Slovenica zavarovalna družba d.d.: 080 11 10 in 080 11 24;
· Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d.: 080 26 64;
· Vzajemna zdravstvena zavarovalnica d.v.z: 080 20 60.

Tiste ki zanima celotno sporočilo, pa naj ga preberejo na nalovu www.zzzs.si

Stran: [1]