desetmesecniki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

dkrajnc -> desetmesecniki (22.2.2006 21:52:42)

Nasi [sm=duda.gif] smo za njen deseti mesec kupili prve cevlje. V stanovanju nosimo zokne z bremzami, pa se babici ful zgrazata, ces da bi morali otroku kupiti copate. Sem sla gledat k cicibanu, pa imajo copate sele od 1 1/2 leta naprej. Sem pa sama tudi ful proti copatom, ker mislim, da lahko pokvarijo hojo (cicibanovi so namrec ful trdi). Kaj imajo vasi [sm=duda.gif] obuto?
Zdaj pa se eno vprasanje okrog vzgoje. Naso [sm=duda.gif] je zacelo ful vtrgavat. Na lepem zacne ful protestirat, razbijat, udarjat z glavo in na ves glas vpiti da-da-da in pihat kot [sm=hudicek1.gif]. Pa ne veva zakaj in kaj hoce. Pa ful je postala neubogljiva, moras uporabljat vso diplomacijo, ce hoces kaj doseci.
Drugace oa je pravi soncek in ful dobrovolcek. Prav zaradi tega naju ti nenadni izbruhi tako skrbijo.
Nasa [sm=duda.gif] je drugace postala ful zgovorna. Rece ze: ata, teta, ba, deda, tik-tak, daj, samo mama ji ne gre z jezika.
Kako je kaj pri vas.
LP

Andreja

lelaval -> RE: desetmesecniki (22.2.2006 23:28:52)

Zdravniki priporočajo čimveč hoje z boso nogo - že zaradi tega, da ne dobi otrok platfusa. Če hodi z zoknčki, mislim, da je to bliže temu, da je bos. Torej, jaz osebno mislim, da je bolje  z zoknčki kot pa s čevlji - bosa noga ima tudi drugačen 'oprijem' tal, kot pa noga s trdim podplatom. To, da morajo imet copate, pa je 'zasidrano' v glavah starih staršev. Mogoče to izvira še iz njihovih časov - ko so imeli tla bolj hladna, danes pa ni več tako.
Sem bila prav alergična na taščo, ko je mojima dobesedno vsiljevala copate - potem pa sta imela cele mokre nogice not.

Naty*Taja -> RE: desetmesecniki (24.2.2006 15:31:00)

Mi pa imamo copate, če mu pa drugače tako drsi, da ne more hodit, pa kr naprej pada... Tudi oni "štopki" gor nič ne pomagajo.
Drugače je pa tudi naš začel bit trmast in včasih vpije, pa me gleda in izziva, če mu kej prepovem... Mislim, da je zdaj čas za postavljanje mej - preizkušajo, do kod lahko grejo. Mi smo nekaj zadev že razčistili. Rožice mora pustit pri miru - sem bila tako dolgo huda, da se je naveličal in zdej če se slučajno znajde blizu rože, me samo pogleda in gre stran. Ravno danes smo imeli šolo glede pečice in smeti pri tašči - je moral it v stajco, pa si je kr zapomnu,da ne sme tja pa konec. Verjetno bomo mogli še opozarjat, v glavnem pa je že zasnovano.
Po moje, če mu zdej začnemo popuščat, nas bo skoz iskoriščal. Sej ne rečem za kake nenevarne stvari, sam kar se pa pečic in ostalih stvari tiče, bom pa res dosledna, ker ni treba, da se mi opeče, ali kako drugače poškoduje, a ne?

bombonček -> RE: desetmesecniki (24.2.2006 15:38:52)

Naša je stara 9 mesecev in sem ji pravkar kupila copatke od cicibana št. 18 in se mi zdi,da je veliko bolj stabilna v copatkah kot bosa.Je pa tako,če je pri volji,da bi hodila ji obujem copatke drugače je pa tudi veliko časa v nogavičkah stvar presoje kaj je bolje.Trmasta je pa itak že od rojstva,tako,da je včasih kar pestro pa bo menda že bolje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]