|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prečna lega
22.2.2006 21:21:07   
Baucka
Zelela bi drugo mnenje.

Ves čas nosečnosti me je G opozarjal, da imam zelo nizko vse skupaj.
V 26 tednu mi je ugotovil z ultrazvokom, da je otrok že obrnjen navzdol in mi prespisal tablete Spasmex in 100 mg aspirina na dan. Razlaga: ker otrok že pritiska na maternični vrat se lahko sprošča prostogen, kateri povzroča popadke in posledično predčasen porod. Sedaj me opazuje, tako da sem vsak teden na pregledu.

Sedaj sem v 33. tednu in naenkrat je otrok prečno, tablete moram še vedno jemati.
Sedaj pa je panika, da je pod otrokom, ki leži prečno veliko plodovnice, katera lahko začne odtekat, otrok zdrsne z ritko čisto dol (se zloži kot  zložljivi nožek) in tako ga je zelo težko tudi z carskim rezom "dobiti ven".

Sedaj me pa zanima, ali po vašem mnenju  G dela paniko ali je še vedno dovolj časa, da se otrok obrne in bo vse vredu.

Ali je katera od vas tudi imela lego otroka zelo nizko z glavico navzdol in so jo takoj začeli "šopati" z zdravili.

Hvala za vaše mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prečna lega
22.2.2006 21:39:17   
Gina
Jaz sem tudi zadnjega zelo nizko nosila, pa se je ravno tako obrnil na glavo, pa potem prečno ravno okoli 30. tedna in potem celo na rit, pa spet prečno in šele kake 2 ali 3 tedne pred rokom se je končno odločil na glavo se obrnit. Rodil se je itak čez rok. Imela sem ogrooooooomno plodovnice. Kaj takega si niti v sanjah nisem mislila, da je mogoče, sploh ker pri prvih dveh ni bilo tako. Teklo je že doma, pa teklo je cel porod, čisto vsak popadek, pa še za otrokom se je ulilo. Skratka, meni ni nihče rekel, da je lahko kaj groznega, ker moja G nikoli ne zganja panike - mogoče pa samo meni ni povedala. Ampak tudi nobenih tablet nisem dobila ali česa drugega. Sem pa bila pogosto na pregledih, ampak zaradi zatečenosti in ne-čutenja rok in nog. Vse je bilo ok tudi na porodu.

Po moje se ima dete še čas obrnit. Je pa najbrž sam porod in to, ali bi se zaradi tega porod začel prej ali ne, odvisno od tega kako zelo nizko nosiš. Ker če nekdo reče: nosite nizko, je lahko drugače, ko nekdo drug isto reče. Izraz je čuden. Pri nekom pomeni da je že malo krize, pri drugem pa še nič.

PO moje se ni treba toliko obremenjevat. Otročka zihr ven spravijo, saj toliko nesposobni pa tudi niso naši zdravniki.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prečna lega
23.2.2006 8:24:36   
Barbs
Ta, da bi bilo otročka tudi s carskim rezom "težko ven dobit" kot praviš, je iz trte zvita. Če ti je to rekel tvoj G  in če ti poleg tega že celo nosečnost utruja s predvidevanji "kaj bi bilo, če bi bilo..." , potem bi ga jaz nemudoma zamenjala ( no ja, zdaj je verjetno že brezveze) . Pri nosečnosti so vsa napovedovanja v tem smislu milo rečeno rahlo čudna. Potem bi ti lahko tudi rekel, da boš v bolnici, če boš imela visok pritisk, pa ga najbrž nimaš. Moj G pravi, da bi takšne mandlce, ki se pred nosečkami postavljajo z lastnim vedenjem celotnega fascikla, na katerem piše "Nosečnost", dobesedno UKINIL.user posted image  Zadeve je treba reševati, ko do njih pride. Če nosiš zelo nizko in če imaš pri tem težave, če te tišči navzdol, lče te bolijo medenične kosti, potem pač več počivaš in hodišp na preglede. Če ti je rekel, da nosiš nizko in pri tem ti veš, da nimaš posebnih težav, se lahko giblješ, te nič pretirano ne boli ( malo je pač normalno) , potem sama veš, da ti ne more biti hudega. Moj G mi je povedal, da od vseh "prečno postavljenih dojenčkov" samo 1% vztraja tako tudi pri porodu - potem je jasno, kaj sledi - carski rez. Večina se jih obrne zadnje tedne pred porodom, veliko pa jih v "pravo lego" spravijo tudi že ta pravi popadki - samo 1% povprečno, od vseh prečnih leg ( pa še teh ni veliko - pri teh je ponavadi problem predležeča posteljica - to pomeni, da bi se posteljica hotela roditi pred dojenčkom - kje imaš ti posteljico - spredaj, zadaj? No vidiš...) !!! Da dojenčka tudi s carskim rezom ne bi mogli "dobiti ven" je pa res lovska - saj te vendarle  (sori) lepo odprejo, ga enostavno dvignejo ven in te nazaj zaprejo ( vem, da se sliši grobo, ampak... jebuser posted image , tako je) .

Aja, BTW , sem v tridesetem tednu in moj user posted image  veselo prečno pančka, brca, kolca itd... Pa se ne sekiram, ker mi je moj G razložil kaj in kako, tako, kot sem jaz tebi. In hvala bogu, da je tako - vse bolj spoznavam, da je res vrhunski strokovnjak, ne samo s "tehnične" plati, obvlada tudi komuniciranje z včasih kar preveč nevrotičnimi user posted image .... Pove toliko, kot presodi, da je dobro za vse.

Baucka, don't wory. be happyuser posted image user posted image user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......